Uutinen - 16.03.2020 klo 11.23
Työehtosopimusneuvottelut

Neuvottelupainotteinen viikko alkamassa

Kuva: GettyImages.

Kuva: GettyImages.

PAM jatkaa neuvotteluja uusista työ- ja palkkaehdoista muun muassa PALTAn, Apteekkien työnantajaliiton sekä MaRa ry:n kanssa tällä viikolla. 

Maanantaina 16.3. PAM jatkaa työsopimusneuvotteluja PALTAn kanssa kolmen eri sopimuksen osalta. Vuorossa ovat tapaamiset elokuva-alan, golf-alan ja muuttopalvelujen sopimuspöydissä. Alojen aiemmat työehtosopimukset ovat umpeutuneet joko tammi- tai helmikuun lopussa. Vanhojen sopimusten työehtoja noudatetaan, kunnes uusi sopimus astuu voimaan.

Avecran sopimustoimialakunta on koolla maanantaina. Varsinaiset neuvottelut Avecra Oy:n työehdoista jatkuvat keskiviikkona 18.3. työnantajaliitto MaRa ry:n kanssa. Avecran työntekijät työskentelevät muun muassa junien ja asemien ravintoloissa. Nykyinen Avecran työehtosopimus on voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Matkailu-, ravintola-, ja vapaa-ajan palveluita koskevat työntekijöiden ja esimiesten työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tekstikysymysten osalta pienissä työryhmissä. Alan sopimusalatoimikunta on koolla tiistaina, jolloin toimikunnan jäsenet käsittelevät yleisesti neuvottelujen tilannetta. 

PAMin tekemiä työehtosopimuksia ja niiden sopimusalojen asioita käsitellään tosiaan neuvottelujen aikana sopimusalatoimikunnissa. Toimikunnan jäsenet ovat yleensä sopimusalansa luottamusmiehiä tai muita aktiiveja eri puolilta Suomea. 

Kansallisteatterin teknillisen henkilöstön sopimuksesta PAM neuvottelee tiistaina 17.3. PAMin lisäksi työntekijöitä edustaa neuvotteluissa myös Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto TEME. Työnantajien ääntä käyttää Suomen Teatteriliitto. Nykyinen sopimus päättyy maaliskuun lopussa. 

Tiistaina PAM jatkaa neuvotteluja myös asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialan sopimuksesta. Asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialan työehtosopimus koskee Markkinointipalvelujen Työnantajayhdistyksen jäsenyritysten palveluksessa olevia toimihenkilöitä ja työntekijöitä. Alan sopimus umpeutui helmikuun lopussa, jolloin ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan.  

Viime perjantaina alkaneisiin apteekkialan työehtosopimusneuvotteluihin on luvassa jatkoa torstaina 19.3. 

Jos haluat eroon kikystä, allekirjoita vetoomus ja ilmaise tukesi.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat