Uutinen - 05.10.2018 klo 10.45
Työehtosopimusneuvottelut

Myös arvokuljettajia on osallistunut työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseen

Vartiointialan ulosmarssit jatkuvat. Avarnin arvokuljettajat eivät työskentele Tampereella perjantaina eivätkä Loomiksen arvokuljettajat Turussa. Securitaksessa piirivartioinnin työntekijöitä osallistui kolmessa eri kaupungissa mielenilmaukseen.

Piirivartioinnin ulosmarssien lisäksi nyt myös arvokuljettajat osallistuvat mielenilmauksiin alan jumittuneiden tes-neuvottelujen vuoksi. Loomiksessa Turussa kymmenkunta arvokuljettajaa jättää perjantaina vuoronsa tekemättä. Myös Tampereella ulosmarssit tuntuvat rahankuljetuksissa, kun Avarn Securityn arvokuljettajat eivät tee vuorojaan tänään perjantaina. Tämä koskee noin 15–20 arvokuljettajaa. 

Avarnissa oli viime yönä ulosmarsseja myös pääkaupunkiseudulla raideliikenteen kohteissa. Liikenneviraston ja VR:n toimeksiannoissa työskennelleet vartijat ja järjestyksenvalvojat poistuivat työpaikoiltaan yhden ja kahden aikaan. 

Securitaksessa jäi kolmessa kaupungissa piirejä tai muita kohteita vartioimatta viime yönä. Jyväskylässä kolmen aikaan lähti kuusi työntekijää kuudesta piiristä, mutta seitsemäs piiri jätettiin päivystämään väestön turvallisuuteen liittyviä hälytyksiä. Hämeenlinnassa ulosmarsseihin osallistui kolme piiriä sekä yksittäisen kohteen järjestyksenvalvonta. Lappeenrannassa kaupungin piirivartiointi osallistui mielenilmaukseen.  

Vuorojen tekemättä jättämisellä vauhditetaan siis työehtosopimusneuvotteluja. Turvallisuusalan työntekijät ovat turhautuneet siihen, että neuvottelutulosta ei saada aikaan kuukausien neuvottelujen jälkeen. Alan työehtosopimus päättyi huhtikuun lopussa. Neuvotteluosapuolena on Palvelualojen työnantajaliitto Palta. 

PAMin hallitus kokoontuu perjantaina käsittelemään turvallisuusalan jumittunutta neuvottelutilannetta. 

Päivitys pe 5.10.2018 klo 16:15:

Securitaksessa mielenilmaukset laajenivat perjantaina iltapäivällä, kun Tikkurilan Prisman vartiointi lopetettiin Vantaalla. 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat