Artikkeli - 08.03.2018 klo 09.08
Irtisanominen

"Metsänrajaan muilutettu" voitti hovissa: painostuksella allekirjoitutettu sopimus on pätemätön

Ritva Ketola nauttii nyt luonnosta hevosten ja koiriensa Vandan, Nitan ja Jätkän kanssa. Kuva: Akseli Muraja

Ritva Ketola nauttii nyt luonnosta hevosten ja koiriensa Vandan, Nitan ja Jätkän kanssa. Kuva: Akseli Muraja

SOL hävisi myös hovioikeudessa tapauksen, jossa esimies oli kyydinnyt työntekijän kaupungin ulkopuolelle ja painostanut allekirjoittamaan sopimuksen työsuhteen päättämisestä.

Ritva Ketola voitti myös hovioikeudessa entisen työnantajansa, joka oudoissa olosuhteissa oli painostanut hänet allekirjoittamaan työsuhteen päättämistä koskevan sopimuksen. SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n entisen myyntipäällikön esimies oli marraskuussa 2014 kyydinnyt alaisensa syrjäiselle parkkipaikalle Kuopion ulkopuolelle ja sinnikkäästi painostamalla vaatinut allekirjoittamaan paperin, jonka sisältöä Ketola ei tuolloin ymmärtänyt. Pam-lehti uutisoi "metsänrajaan muilutetun" tapauksesta vuosi sitten käräjäoikeuden käsittelyn yhteydessä.

”On se jälkensä jättänyt."

Ritva Ketola vastaa puhelimeen autosta ja juttelee ajellessaan töistä kotiin Kaaville.

”Minusta on tullut hirveän paljon varovaisempi kuin ennen. Välillä on vaikeaa luottaa ihmisiin.”

Vuosi sitten hänen äänensä murtui, kun hän kertoi, mitä oli kokenut sinä varhaisena marraskuun aamuna, ensimmäisenä työpäivänä pitkän sairausloman jälkeen, kun esimies oli soittanut ja pyytänyt kyytiinsä.

Vaikka Ketola oli kokenut järkytyksen, hän alkoi pian opiskella lähihoitajaksi. Uusi määräaikaisuus Kuopiossa on juuri aluillaan.

”Vasta kolmisen kuukautta sitten tajusin itse, miten syvällä olen tarponut. Ehkä se oli se, kun yhtäkkiä viime marraskuussa huomasin ajattelevani, että miten ihanaa on, kun tulee joulu!”

Siitä alkoi uusi vaihe, joka jatkuu.

”Ei sen tartte olla kuin joku auringonnousu. Monet pienet, kauniit ja yksinkertaiset asiat ovat yhtäkkiä tulleet taas esiin, kun jossain vaiheessa en enää nähnyt niitä. En jaksanut kiinnittää huomiota.”

Kaavin kotia ympäröi luonto. Siellä on myös perhe, koirat ja hevoset. Sinne Ketola ajelee töistä nykyään kevein mielin. Uusi työ on sekin saanut arvostamaan pieniä asioita.

”Hoivatyössä on ihanaa, kun voi aika vähällä tehdä todella paljon toisen ihmisen hyväksi.”

Ketola myöntää pitäneensä valtavasti myös entisestä, aivan erilaisesta työstään myyntipäällikkönä SOLilla.

”Mutta sille alalle en enää lähde. En anna työlle itseäni niin kuin ennen tein.”

Käräjäoikeuden tavoin Itä-Suomen hovioikeus totesi, että Ketolan työsuhteen päättämistä koskevan sopimuksen allekirjoittamisen olosuhteet ovat sellaiset, että työnantajan vetoaminen tuohon paperiin on ”kunnianvastaista ja arvotonta”. Oikeusistuimet ovat siis katsoneet sopimuksen pätemättömäksi ja työnantajan päättäneen työsuhteen perusteettomasti. Lisäksi työnantajan katsottiin syrjineen työntekijää terveydentilan perusteella.

Oikeuskäsittelyyn johtanut tapaus sai alkunsa, kun Ritva Ketola 3,5 vuotta sitten oli palaamassa töihin yhteensä neljän kuukauden sairauslomalta. Tuona aikana hänelle oli maksettu perusteettomasti palkkoja, joita hän ei sairaalahoidossa ja lääketokkuraisena ollut pannut edes merkille. Ketola oli ilmoittanut sairausloman jatkumisesta esimiehelleen ja Kelaan, mutta palkanlaskenta ei olut saanut tietoa. Työnantaja piti tätä perusteena työsuhteen päättämisen tarpeellisuudelle.

Niinpä esimies oli ensimmäisen työpäivän aamuna pyytänyt Ketolan autoonsa, jotta he voisivat ajella jonnekin kahville ja rauhassa käydä läpi työasioita. Esimies ajoikin 10 kilometriä Kuopion ulkopuolelle Matkuksen kauppakeskuksen viereisen huoltamon parkkipaikalle ja ojensi Ketolalle paperin, jonka käski lukemaan ja allekirjoittamaan. Tunnin painostuksen jälkeen itkuinen ja lähes hysteerinen Ketola allekirjoitti paperin.

”Tuntuu, että asiat menivät niin kuin niiden pitikin mennä”, Ketola sanoo nyt jälkikäteen.

Helpotus vaikean vaiheen taakse jäämisestä on ollut suuri koko perheelle. Auton ratissa istuva Ketola heläyttää ensimmäistä kertaa naurun, kun hän kuvailee, miten mies on iloinnut vaimon paluusta. Sen, joka on luonteeltan energinen ja innostuva.

”On ihanaa olla taas se, mikä on aina ollut.”

Hovioikeuden ratkaisu ei vielä ole lainvoimainen.

SOL Henkilöstöpalvelut voi 9.4. mennessä jättää valituslupahakemuksen Korkeimpaan oikeuteen. Mikäli se myöntää luvan, tapaus käsitellään vielä kerran, mutta ilman todisteluja. Korkein oikeus ottaa käsiteltäväkseen vain harvoja tapauksia. Jos hovioikeuden tuomio jää lainvoimaiseksi, SOL Henkilöstöpalvelut joutuu maksamaan työntekijälle korvausta työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 8 kk palkkaa vastaavan summan, 1 kk irtisanomisajan palkan sekä yhdenvertaisuuslain mukaista hyvitystä 7 000 euroa, eli yhteensä yli 24000 euroa. Lisäksi SOL velvoitetaan korvaamaan PAMille oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudesta ja hovioikeudesta yhteensä 18 002,65 euroa.

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat