Uutinen - 17.11.2016 klo 11.56

Matkailussa kasvua – myös venäläiset näyttävät palaavan Suomeen

Matkailu Suomeen on tänä vuonna kasvanut, ja syyskuussa kasvu oli keskimääräistä nopeampaa. Venäläisten turistien määrä kasvoi pitkästä aikaa.

Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin runsaat 1,6 miljoonaa yöpymisvuorokautta syyskuussa, mikä tarkoitti 4,7 prosentin kasvua vuotta aiemmasta, Tilastokeskus kertoi torstaina. Koko kuluneena vuonna yöpymisiä on ollut noin 2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kotimaan matkailu kasvoi syyskuussa 5 prosenttia ja ulkomaalaisten matkaajien yöpymiset 3 prosenttia. Koko vuoden osalta molempien kasvu on 2 prosenttia. Hotellihuoneiden hinnat ja käyttöasteet ovat tilastojen mukaan molemmat nousseet hieman viime vuodesta.

Syyskuussa erityinen piirre tilastoissa oli se, että pitkään jatkunut venäläisten matkaajien määrän lasku kääntyi 10 prosentin kasvuksi. Tämän voi päätellä liittyvän siihen, että maakunnista Etelä-Karjalassa yöpymisiä oli kaiken kaikkiaan peräti 25 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän.

Koko vuoden osalta venäläisturistien määrä on yhä viime vuotta pienempi. Kasvua ovat vetäneet sen sijaan Ranskasta, Yhdysvalloista, Japanista ja Kiinasta saapuneet matkaajat.

Koko majoitus- ja ravitsemisalan tuorein tilasto on kesä-elokuulta. Tuolla jaksolla liikevaihto oli kasvanut 4,6 prosenttia viime vuodesta.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat