Uutinen - 13.04.2017 klo 17.00

Matkailualalla pyyhkii paremmin

Eniten kasvoi kiinalaisten ja venäläisten yöpyjien määrä. Kuva: iStockphoto

Eniten kasvoi kiinalaisten ja venäläisten yöpyjien määrä. Kuva: iStockphoto

Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin lähes 1,6 miljoonaa yöpymisvuorokautta helmikuussa 2017, mikä oli 6,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Etenkin ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat voimakkaasti, jopa 17,7 prosenttia, viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 1,5 prosenttia ja he yöpyivät majoitusliikkeissä runsas miljoona kertaa. Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin lähes 1,6 miljoonaa yöpymisvuorokautta helmikuussa 2017, mikä oli 6,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Suurin kasvu Kiinasta ja Venäjältä

Suomen majoitusliikkeissä tilastoitiin runsaat 55 500 yöpymisvuorokautta venäläismatkailijoille helmikuussa 2017, mikä oli peräti 72,4 prosenttia enemmän kuin helmikuussa 2016. Venäläisten yöpymisiä kirjattiin eniten Uudellamaalla ja Etelä-Karjalassa.

Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät 67,9 prosenttia verrattuna vuoteen 2016, ja heille kirjattiin majoitusliikkeissä kaikkiaan runsaat 24 500 yöpymisvuorokautta helmikuussa 2017. Kiinalaisten yöpymiset sijoittuivat etupäässä Lappiin ja Uudellemaalle.

Britit olivat koko maan tasolla suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä helmikuussa. Brittien yöpymiset lisääntyivät 30,4 prosenttia viime vuodesta ja heille kirjattiin majoitusliikkeissä lähes 60 300 yöpymisvuorokautta. Venäläiset olivat toisella sijalla ja seuraavina saksalaiset ja ranskalaiset.

Yöpymisten kokonaismäärä kaikissa majoitusliikkeissä kasvoi 8,6 prosenttia alkuvuonna 2017

Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin hieman yli 3 miljoonaa kertaa tammi-helmikuussa 2017. Määrä oli 8,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Kotimaisille matkailijoille kirjattiin majoitusliikkeissä lähes 1,9 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille matkailijoille lähes 1,2 miljoonaa vuorokautta. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 3,4 prosenttia ja ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset 18,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. 

Lisää tietoa voi katsoa Tilastokeskuksen sivuilta.

 

 

Teksti: Lotta Jokinen

 

Uusimmat

Suosituimmat