Uutinen - 30.08.2018 klo 09.57
Yhteistoiminta

Marimekko aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Kuva: Lotta Jokinen.

Kuva: Lotta Jokinen.

Design- ja tekstiiliyhtiö Marimekko suunnittelee kahden Suomen-myymälänsä lakkauttamista liiketaloudellisista syistä.

Marimekko Oyj on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut maanantaina 3.9.2018, koskien kahden myymälän lakkauttamista liiketoiminnallisin ja taloudellisin perustein. Myymälöiden määräaikaiset vuokrasopimukset ovat päättymässä, eikä yritys suunnittele niiden uusimista kannattavuussyistä. Yt-neuvottelut koskevat 9 työntekijää, joista kaupan työehtosopimuksen piirissä työskentelee seitsemän.

Marimekko Oyj:llä menee taloudellisesti hyvin, sillä konsernin liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 24 % ja kuluvan vuoden liikevaihdon arvioidaan olevan kokonaisuudessaankin edellisvuotta korkeampi. Viime vuosi meni myös hyvin, sillä Marimekon liikevaihto oli yli 100 miljoonaa euroa. Tämän positiivisen taloustilanteen valossa uutiset yt-neuvotteluista ovat herättäneet hämmennystä työntekijöiden keskuudessa. 

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut ovat Marimekossa jo toiset kuukauden sisällä, sillä Helsingissä Herttoniemen kangaspainossa käytiin juuri kangaspainon henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Tieto niiden loppumisesta saapui pääluottamusmies Tuuli Laineelle samana päivänä, kun hän sai kuulla kahden myymälän lakkauttamista koskevista neuvotteluista.

“On käsittämätöntä, että kasvuaikana ja yrityksen tehdessä hyvää tulosta täytyy tukeutua tällaisiin toimenpiteisiin. Jollei tällaisena kasvuaikana voi luottaa työpaikkansa säilymiseen, niin koska sitten?” Laine sanoo.

“Toivon, että mahdolliset henkilöstövaikutukset pysyvät pieninä ja irtisanomisilta vältyttäisiin”, Laine kertoo.

Yt-neuvottelut aloitetaan ensi viikon maanantaina 3.9.2018.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat