Uutinen - 06.03.2015 klo 14.36

MaRan Timo Lappi: Veroale matkailualalle työllisti Ruotsissa

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtajan mielestä Suomella on varaa suoda veronalennuksia matkailuyrittäjille, koska Ruotsissakin näin saatiin työpaikkoja.

Valtiolla on nykyisessäkin taloustilanteessa pakko olla varaa tukea matkailualaa muun muassa veronkevennyksillä, linjaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi tuoreen Pam-lehden Väitteet-palstalla.

"Kysyntä vähenee ja sitä kautta verotulot ja työllisyys vähenevät. Työttömyyden hoidosta aiheutuvat kulut kasvavat, ellei verotusta alenneta. Meillä on hyvä esimerkki Ruotsista: siellä on ollut 2006–2014 vahva hallitus, joka on panostanut kotimarkkinoihin. Se on johtanut siihen, että mara-alan työllisyys on kasvanut sinä aikana 52 000 hengellä. Siellä on laskettu työn verotusta, alle 26-vuotiaiden osalta työnantajien sivukuluja sekä ravintolaruoan arvonlisäveroa", Lappi sanoo.

Alan tilannetta on vaikeuttanut taantuman lisäksi muun muassa venäläismatkailijoiden vähentyminen Ukrainan kriisin vuoksi. Lisäksi Matkailun edistämiskeskuksen määrärahoja on viime vuosina leikattu. Sen toiminnan yhdistäminen yritysten kansainvälistymistä edistävään Finprohon taas ei Lapin mielestä ole haitaksi.

"Visit Finland on saanut hyvän alun osana Finprota", hän sanoo.

Koko haastattelun voi lukea Pam-lehden näköislehdestä. Siinä alkukappaleen lause Matkailun edistämiskeskuksesta on toimituksen tekemä, eikä edusta Timo Lapin tai MaRan kantaa.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat