Uutinen - 16.02.2018 klo 11.24
Työehtosopimusneuvottelut

L&T:n väkeä marssi ulos Tampereella - työnantajien heikennysesitykset suututtavat yhä

Joukko Lassila & Tikanojan työntekijöitä marssi ulos työkohteistaan perjantaiaamuna Tampereella. Lisäksi työntekijät ilmoittivat irtisanovansa joukon paikallisia sopimuksia protestina tes-neuvottelujen hitaalle etenemiselle ja työnantajajärjestön heikennysesityksille.

Joukko siivoojia poistui työkohteistaan perjantaiaamuna kello yhdeksän jälkeen vastalauseena työnantajajärjestön työehtosopimusneuvotteluissa esittämille heikennyksille alan työehtoihin. PAMin saamien tietojen mukaan ulosmarssijoita olisi 9, ja he poistuivat kolmesta Lassila & Tikanojan työkohteesta Tampereen alueella. Töihin palataan maanantaina.

Väli-Suomen alueen aluepääluottamusmies Pentti Tuovinen kertoi, että työntekijät ovat samalla päättäneet protestiksi irtisanoa joukon L&T:n paikallisia sopimuksia. Joukossa on valtakunnallisia sopimuksia muun muassa korvaavasta työstä, ylityöpankista ja tasoittumisjaksosta sekä yksittäisten työntekijöiden työnantajan kanssa sopimia paikallisia sopimuksia esimerkiksi työajoista.

"Me tiedämme, että meidän työllämme on merkitystä, ja yritämme nyt myös näyttää sen", kertoo yksi ulos marssineista työntekijöistä. "Työstä pitäisi maksaa myös sellaista palkkaa, että voimme elättää itsemme ja mahdolliset perheemme. Nykyinen palkkataso ei kannusta kehittämään itseään työssään, ja jos työnantajajärjestön esittämät leikkaukset toteutuisivat, heräisi kysymys, kannattaako siivoustyötä enää tehdä", hän kertoo ulosmarssin syistä.

Työntekijä kertoo, että tekemättä jää perussiivousta, kuten vessojen ja taukotilojen siivousta ja roskien vientiä, ja hänen omassa työkohteessaan myös posti- ja vahtimestaripalveluita.

PAM antoi keskiviikkona kiinteistöpalvelualalle lakkovaroituksen, koska neuvottelut eivät olleet edenneet eivätkä työnantajat luopuneet useista heikennysesityksistään muun muassa lisiin ja työaikoihin. Osapuolet tapasivat valtakunnansovittelijan ensimmäistä kertaa torstaina.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat