Uutinen - 03.08.2016 klo 15.28

L&T: Hintakilpailu on tiukkaa siivousalalla

Kilpailu ja työtahti ovat kovia siivousalalla. Kuva: Lassila & Tikanoja

Kilpailu ja työtahti ovat kovia siivousalalla. Kuva: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanojan tulos on alkuvuonna pysynyt ennallaan, mutta siivousbisneksessä kannattavuus laski. Yritys kertoi syyksi kovan kilpailun.

Siivousalan raju hintakilpailu on koventunut entisestään, jos uskomme ympäristöalan monipalveluyritystä Lassila & Tikanojaa (L&T). Yhtiö nimittäin kertoi "tiukaksi" kuvaamansa kilpailun syyksi sille, miksi sen siivoustoimialan kannattavuus laski alkuvuonna viime vuodesta, vaikka liikevaihto kasvoi.

L&T:n tulosjulkistuksesta selvisi, että kaiken kaikkiaan yhtiön voitot säilyvät käytännössä ennallaan. Liikevaihto kasvoi aavistuksen. Pamilaisista aloista kiinteistönhoidon liikevaihto laski. Koko konsernin henkilöstömäärä kasvoi hieman viime vuodesta, mutta L&T onkin tehnyt yritysostoja. Yhtiö näkee lähitulevaisuutensa vakaana.

Kilpailijoista esimerkiksi ISS Palveluiden liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat pikkuhiljaa laskeneet viime vuosina, mutta voitto suhteessa liikevaihtoon on hieman noussut. ISS ei vielä ole julkaissut tarkempia talouslukuja Suomen toiminnastaan kuluvalta vuodelta, mutta kansainvälisen ISS-konsernin tammi-maaliskuun tilinpäätöstiedotteen mukaan tulos olisi Suomessa ollut edelleen nousussa.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat