Uutinen - 11.05.2020 klo 15.00
Työttömyysturva

Lisää väliaikaisia muutoksia työttömyysturvalainsäädäntöön

Muutosten myötä luovutaan väliaikaisesti erityisestä sovittelujaksosta sekä yritystoiminnan tulojen huomioimisesta verotustietojen perusteella.

Tehdyt muutokset ovat voimassa 11.5.-31.10.2020 välisen ajan ja niiden tavoitteena on nopeuttaa hakemusten käsittelyä työttömyyskassassa.

Jatkossa sekä sovittelujakso että etuuden hakujakso ovat aina neljä peräkkäistä kalenteriviikkoa tai kokonaisen kuukauden, vaikka jaksoon sisältyisi päiviä, joilta etuusoikeutta ei ole. Sovittelujakson aikana maksetut palkkapäivien mukaiset palkat ja palkan perusteena oleva työaika huomioidaan etuuden sovittelussa, vaikka palkka olisi maksettu sellaisena päivänä, jolta henkilöllä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Jos esimerkiksi hakujaksolle osuu kahden viikon sairauspäiväraha-aika ja palkan maksu tapahtuu ajanjakson aikana, huomioidaan palkka sovittelussa.

Kun yritystoiminnan tuloissa on tapahtunut muutos koronaepidemian vuoksi, eikä työttömyysetuuden sovittelussa siksi voida käyttää verotuksessa vahvistettua tuloa, sovittelu tehdään yrittäjän oman ilmoituksen perusteella. Hakijan tulee tällöin erotella omat tulonsa ja menonsa.

PAMin verkkosivuille on koottu laajasti tietoa koronan vaikutuksista. Lue lisää täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat