Uutinen - 25.05.2018 klo 15.45
Työlainsäädäntö

Liikennemyymälätyöntekijälle tuntuvat korvaukset työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Etelä-Savon käräjäoikeus totesi, että Osuuskauppa Suur-Savon yksilöperustein irtisanoma työsuhde päättyi perusteettomasti. Työnantajan mukaan kyse oli työntekijöiden välisestä riitelystä, työntekijän mukaan kiusaamisesta.

Osuuskauppa Suur-Savon palveluksessa ollut liikennemyymälätyöntekijä irtisanottiin maaliskuussa 2015 yli 9 vuotta kestäneen työsuhteen jälkeen.Työnantaja perusteli irtisanomista työntekijöiden välisillä erimielisyyksillä, jotka olivat jatkuneet jo usean vuoden ajan. Samaan aikaan työnantaja irtisanoi myös toisen työntekijän.

Työnantaja ei kuitenkaan voi noin vain irtisanoa riiteleviä työntekijöitä, vaan tilanne pitää pystyä ratkaisemaan toisin keinoin, ehkä jopa ulkopuolisen sovittelijan avustuksella. Liikennemyymälätyöntekijä vaati PAMin avulla korvauksia työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista viivästyskorkoineen. PAMin ja työntekijän oman näkemyksen mukaan työntekijä oli joutunut kiusaamisen kohteeksi ja oli itse tilanteeseen syytön.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi tapauksen työntekijän hyväksi ja määräsi työnantajan maksamaan PAMin jäsenenä olevalle liikennemyymälätyöntekijälle yli 35 500 euroa sekä liitolle yhteensä 9110 euroa oikeudenkäyntikuluja. Perintätoimet aloitetaan, jos tuomio jää lainvoimaiseksi. Työnantajalla on vielä mahdollisuus valittaa tuomiosta.

Käräjäoikeus kiinnitti huomiota siihen, että työnantajalla olisi ollut mahdollisuus sijoittaa tapauksen kantaja toiseen myymälään irtisanomisen vaihtoehtona, eikä yhtiö osoittanut sen olevan mahdotonta.

“Erityisesti riitatapauksissa on aina kysymys näytöstä eli todisteista ja sen arvioinnista, kumpi esittää uskottavampaa näyttöä kertomansa tueksi. Tässä tapauksessa se oli kantaja”, PAMin ratkaisupäällikkö Arja Pohjola kommentoi.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat