Uutinen - 13.01.2015 klo 17.48

Lapin talvisesonki jopa entistä kiireisempi

Lapin rinteissä on tänä talvenä lasketeltu entistä innokkaammin.

Lapin rinteissä on tänä talvenä lasketeltu entistä innokkaammin.

Sesonkityötä on Lapissa tarjolla entiseen malliin, kun suomalaiset, aasialaiset ja keskieurooppalaiset korvasivat venäläisturistit vuodenvaihteessa.

Lapin hiihtokeskuksissa matkaili joulun ja uudenvuoden tienoilla vielä lähes yhtä paljon venäläisiä kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Rukan Matkailukeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho arvioi noin 10 prosentin venäläisvajausta. Joukko kulutti lomallaan noin 20 prosenttia aiempaa vähemmän. Samaan aikaan muun muassa kotimaan kolkista saapuneet turistit kansoittivat keskukset niin tehokkaasti, että Rukan rinteiden kävijämäärät nousivat.

Ylläksen matkailuyhdistyksessä pantiin merkille Keski-Euroopan maista tulevien määrien kasvu. Myös aasialaisturistit ovat yhä tutumpi näky Lapissa. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen tammikuisen tiedotteen mukaan keskusten palveluiden kehittäminen, lumetusjärjestelmien parantaminen ja kansainvälinen markkinointi ovat tehneet tehtävänsä. Niinpä Pohjois-Suomessa hissilippujen myynti kasvoi peräti 26 prosenttia, kun muualla maassa myynnit laskivat.

Kausityöntekijöitäkin on siis tarvittu entiseen malliin, Staffpointin matkailun ja sesongin resurssi- ja toimialajohtaja Kimmo Gauriloff vakuuttaa. Rukakeskuksen Aho vahvistaa, että ainakin omassa yrityksessä sesonkityöläisten määrä on sama kuin edellisenä vuonna.

”Sama viesti on meilläkin”, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Hän muistuttaa vielä, että Lapin matkailussa venäläisturistien määrä on pienempi kuin koko maassa. Koko Suomen osalta matkailun näkymät ovat venäläisturistien kaikkoamisen vuoksi tänä vuonna synkät.

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat