Uutinen - 23.09.2019 klo 10.30
Työehtosopimus

Koop-Is Union saavutti ensimmäisen työehtosopimuksen Turkin pikamuotialalla

Allekirjoitettu työehtosopimus takaa työntekijöille muun muassa kaksi päivää vapaata viikossa.

Allekirjoitettu työehtosopimus takaa työntekijöille muun muassa kaksi päivää vapaata viikossa.

Turkin H&M:n ja kaupan alalla toimivan ammattiliitto Koop-Is Unionin välillä on solmittu Turkin ensimmäinen työehtosopimus pikamuotialalla. Työehtosopimuksen piiriin kuuluu 3 000 työntekijää.

Kaksivuotinen uraauurtava työehtosopimus turvaa sen piirissä oleville työntekijöille säännöllisiä palkankorotuksia, bonuksia, sosiaalisia ja taloudellisia etuja, parempia työoloja, enemmän vapaapäiviä ja tehokkaampaa työn suojaa.

Koop-Is Union julkaisi perjantaina 20.9.2019 tiedotteen, jossa liitto kiitti H&M:n työntekijöitä sitoutumisestaan liittoon ja H&M:lle sitoutumisestaan sosiaaliseen vuoropuheluun. Koop-Is toteaa tiedotteessa, että ”Taistelu H&M:ssä on päättynyt voittoon ja työntekijöiden vaatimukset on täytetty”. Ammattiliitto yrittää parhaansa mukaan lisätä tuottavuutta työpaikalla, varmistaa työrauhan ja suojata yrityksen brändiarvoa.

"Toivomme, että muut yritykset seuraavat H&M:n esimerkkiä ja tekevät yhteistyötä ammattiliittojen kanssa neuvottelujen edistämiseksi ja työolojen parantamiseksi”, Palvelualojen maailmanliitto UNI:n kaupan alan johtaja Mathias Bolton kommentoi.

”Kyseessä on uraauurtava sopimus Turkin nopeasti kasvavalle muotiteollisuudelle. Toivomme, että tämä on ensimmäinen monista tällä alalla”, kommentoi Palvelualojen maailmanliitto UNIn kaupan alan vanhempi koordinaattori Laila Castaldo.

Osapuolet pääsivät sopimukseen vain kaksi viikkoa ennen laillisen neuvotteluprosessin päättymistä. Neuvottelut kestivät viisi kuukautta. Ensimmäinen pikamuotialan työehtosopimus on voimassa 31.12.2021 asti. Lue lisää työehtosopimuksen sisällöstä täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat