Uutinen - 23.04.2020 klo 10.00
Jäsenyys

Kokiksi valmistunut Minttu odottaa innolla töihin paluuta

Minttu Ahlqvistillä on ollut tavallista enemmän aikaa lenkkeilyyn. Kuva: Rami Marjamäki

Minttu Ahlqvistillä on ollut tavallista enemmän aikaa lenkkeilyyn. Kuva: Rami Marjamäki

Lomautettuna oleva Minttu Ahlqvist toivoo, että asiakkaat eivät totu kotona kahvitteluun vaan palaavat takaisin kahvila-ravintolaan, kun ovet taas avataan.

Olen Minttu Ahlqvist, ikä 18.

Asun Nokialla.

Liityin Pamiin 13.3. 2020.

Työskentelen kahvila-ravintolassa, mutta kun on tämä koronatilanne, niin työpaikkani laitettiin kiinni 25. maaliskuuta. Meidät työntekijät lomautettiin näillä näkymin kesäkuun puoleenväliin asti. Valmistuin kokiksi viime joulukuussa ja olen työpaikan uusia työntekijöitä.

Työtehtäviini kuuluu uuniperunoiden ja salaattiannoksien valmistaminen. Meillä ruuat tehdään asiakkaiden edessä, sillä erillistä keittiötä ei ole. Hoidan monipuolisesti kaikkia muitakin kahvilan töitä.

Työaikani on useimmiten 6–8 tuntia päivässä. Eniten teen aamu- ja iltavuoroja, mutta toisinaan myös välivuoroja.

Parasta työssäni on asiakaspalvelu, sillä tykkään nähdä erilaisia ihmisiä. Sekin on tärkeää, että töihin on kiva mennä ja että siellä on kiva olla. Meillä yhteispeli työkaverien kanssa sujuu hyvin, ja siksikin kahvilan sulkeminen harmittaa. Odotan kovasti, että pääsen takaisin töihin!

Liityin PAMiin siksi, koska olin äskettäin valmistunut ammattiini. Ajattelin, ettei aina voi tietää, miten työmarkkinoilla käy ja säilyykö työpaikka. Ehkä korona vähän joudutti liittymistäni, mutta tiesin kyllä, että jäsenenä on oltava joku tietty aika ennen kuin voi saada ansiosidonnaista päivärahaa. Se vähän yli kolme kuukautta ei tullut itselläni täyteen ja siksi nyt haen työttömyysturvaa Kelalta enkä PAMin kassalta.

Vapaa-ajallani joogaan, tanssin ja käyn kävely- ja juoksulenkillä ja teen kaikkea luovaa. Lomautuksen aikana joogaan ja tanssin kotona verkon live-tunneilla enkä missään tanssiopistossa tai joogapaikassa. Toivon, että asiakkaani eivät totu ikään kuin samaan eli ruokailemaan ja kahvittelemaan kotonaan. Toivottavasti he palaavat kahvila-ravintolaamme, kun se jälleen aukeaa.

Liikunnallisen Mintun harrastuksiin kuuluvat myös jooga ja tanssi. Kuva: Rami Marjamämäki

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat