Uutinen - 02.06.2020 klo 16.30
Nuoret

Kiinteistöpalvelualalle Tutustu työelämään ja tienaa –sopimus

Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelmassa koululaisella on oltava ennalta määrätty ja ammattitaitoinen perehdyttäjä. Kuva: Gettyimages

Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelmassa koululaisella on oltava ennalta määrätty ja ammattitaitoinen perehdyttäjä. Kuva: Gettyimages

PAM ja Kiinteistötyönantajat ry ovat sopineet koululaisten ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelmasta. Samalla ne yhdessä korostavat, että työn ja tutustumisen pitää olla tasapainossa eikä koululaisilla voi korvata lomautettujen tai irtisanottujen töitä.

”Yrityksissä on laajasti lomautuksia, irtisanomisia ja jatkuvasti meneillään olevia yt-neuvotteluja toiminnan sopeuttamiseksi. Tutustuminen alaamme on tällä hetkellä tavallisen kesätyön muodossa lähes mahdotonta. Siksi halusimme uusia Tutustu ja tienaa -sopimuksen, kertoo PAMin sopimusasiantuntija Jarkko Viitanen.

Kesäharjoitteluohjelmassa koululaisen harjoittelujakso on 2 viikkoa ja hän saa siitä tänä kesänä palkkaa 370 euroa. Palkka sisältää lomakorvauksen.

Ohjelmaa voidaan käytää vain Kiinteistötyönantajat ry:n jäsenyrityksissä. PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat laatineet ohjelman toteuttamisesta myös yhteiset ohjeet.

Järjestöt katsovat, että ohjelman toteuttaminen ei ole ristiriidassa työvoiman vähentämistä, lisätyön tarjoamista tai takaisinottoa koskevien määräysten kanssa.

Yrityksille toimitetyissa yhteisissä ohjeissa todetaan, ettei tämä saa merkitä sitä, että koululaisten työpanoksella korvattaisiin lomautettujen ja irtisanottujen työntekijöiden töitä eikä kesäharjoittelijan ottaminen saa johtaa osa-aikatyöntekijän aseman heikentymiseen. Ohjelma on käytävä läpi työpaikan luottamusmiehen kanssa ja luottamusmiehelle on ilmoitettava kesäharjoitteluohjelman mukaisten harjoittelijoiden nimet sekä harjoittelupaikat ja –ajankohdat.

Harjoitteluaikana yritystoimintaan tutustuminen ja erilaisten töiden teettämisen tulee olla tasapainossa ja koululaisella on oltava etukäteen määrätty ammattitaitoinen perehdyttäjä.

PAM on solminut Tutustu ja tienaa –sopimuksen myös kaupan sekä matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden aloille sekä apteekkeihin. Yksityiskohtaisemmat ohjeet ohjelman toteuttamisesta löydät täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat