Uutinen - 29.01.2018 klo 11.30

Kiinteistöalan työntekijöitä marssinut ulos työpaikoiltaan

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelujen hidas eteneminen on turhauttanut työntekijöitä. Alan työntekijöitä on marssinut ulos työpaikoiltaan Jyväskylässä. Jyväskylässä mielenilmaukseen on PAMin tietojen mukaan osallistunut noin 50 työntekijää, ja Oulussa toiset 50.

Tiistai 30.1. klo 10.18: Päivitetty tieto uudesta neuvotteluajasta: Kiinteistöpalvelualan neuvottelut jatkuvat torstaina 1.2.
PAMin sopimusneuvottelujen etenemistä voi seurata PAMfi-etusivulta

Maanantai 29.1. tapahtunutta:

Kello 13.38:
Jyväskylän Sulun kiinteistöhoito Oy:n työntekijöiden ulosmarssi sujui rauhallisesti työntekijöiden yhteisellä päätöksellä. Työt jäivät tekemättä useissa kerrostalokohteissa tänään ulosmarssin vuoksi. Pääluottamusmies Jari Rajala Jyväskylästä kertoo, että työntekijät olivat viikonlopun aikana katsoneet puheenjohtaja Ann Selinin haastattelua, jossa kerrottiin, etteivät kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelut ole edenneet. 

"Työntekijät ovat tyytymättömiä moniin asioihin. Niin kilpailukykysopimukseen ja sen tuomiin heikennyksiin kuin maan hallituksen toimintaan, ja nyt viimeinen pala oli se, ettei työnantajien kanssa päästä sopimaan ja neuvottelemaan työehdoista", Rajala kertoo.

"Kun aamulla työpaikalla väki kokoontui, oli porukalla vahva mielipide siitä, että nyt marssitaan ulos. Ei siinä sitten enää mitään sen jälkeen ollut tehtävissä. Toive on, että työnantajaliitto ja PAM pääsevät neuvottelemaan työehdoista ja palkasta meidän kaikkien vuoksi", Rajala kertoo. 


Kello 13.13: 
PAMin aluepäällikkö Risto Kalliorinne kertoo Kalevan haastattelussa, että kyseessä on spontaani reaktio. "Vaatii paljon, että siivoojat lähtevät mukaan tälläiseen"

Kuva: Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun noin 50 siivoojaa marssi tänään ulos työpaikaltaan. 

Kello 11:45: Oulussa noin 50 Coor Service Managamentin työntekijää marssi ulos. PAMin saamien tietojen mukaan heidän työkohteinaan olisivat Oulun yliopisto ja ammattikorkeakoulu.

Kello 11:40:  Jyväskylässä työntekijät ovat marssineet ulos viidestä eri toimipaikasta. PAMin tietojen mukaan työntekijät palaavat töihin huomenna aamulla kello 7.00

Kello 11.30: Jyväskylässä Sulun kiinteistöhoito Oy:n kiinteistötyöntekijöitä on tänään marssinut ulos työpaikaltaan kello 11 aikaan. Ulosmarssin syynä on PAMin tietojen mukaan pettymys siihen, etteivät alan työehtosopimusneuvottelut ole edenneet.

PAM ja työnantajaliitto tapasivat viimeksi perjantaina, mutta PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mukaan tuolloin ei varsinaisesti neuvoteltu eikä seuraavaa neuvotteluaikaa ole sovittuna.

Lue myös tiedote, jossa PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi kertoo tilanteen taustoista.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat