Uutinen - 26.01.2018 klo 14.43
Työehtosopimusneuvottelut

Kaupan työehdoista neuvoteltiin jälleen perjantaina

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto tapasivat jälleen tänään neuvotellakseen työehtosopimuksesta kaupan alalle. Kaupan alan työehtosopimus on yleissitova. Työehtosopimuksessa sovitaan työn tekemisen vähimmäistyöehdoista, kuten palkoista, lisistä ja työajoista.

Kaupan alan neuvottelijat saapuivat takaisin PAMin toimistolle perjantaina iltapäivällä. Työehtosopimukset ovat voimassa enää vajaan viikon ja tällä viikolla neuvottelijat ovat tavanneet työnantajan neuvottelijoita useamman kerran ja myös taustaryhmät ovat työskennelleet tiiviisti.

"Tänään aloitimme neuvotteluissa keskustelut liittyen palkkoihin. Kävimme keskustelua myös työehtosopimuksen kustannusvaikutuksista. Neuvottelut jatkuvat sunnuntaina," kertoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Kaupan työehtosopimuksen viimeinen voimassaolopäivä on ensi viikon keskiviikkona 31.1.2018. Jos uutta työehtosopimusta ei saada siihen mennessä valmiiksi, alkaa sopimukseton tila. Työehtosopimuksen kustannusvaikutus tarkoittaa sopimuksen palkankorotusten ja sopimuksen muiden muutosten aiheuttamia kustannuksia työnantajalle.

Kaupan alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat PAM ja työnantajia edustava Kaupan Liitto.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat