Uutinen - 22.01.2020 klo 15.05
Työehtosopimusneuvottelut

Kaupan neuvotteluja käydään viikonloppunakin

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Kaupan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään. Neuvottelijat varautuvat käyttämään myös tulevaa viikonloppua työntekijöiden uusista vähimmäistyöehdoista  sopimiseen.

PAM ja Kaupan liitto ovat neuvotelleet nyt kaksi viikkoa kaupan alan työntekijöiden vähimmäistyöehdoissa. Tänään neuvottelupöydässä annettiin evästyksiä työryhmille, jotka jatkavat työtään loppuviikolla.

”Voi sanoa, että neuvottelukierros etenee. Töitä on kuitenkin vielä paljon tehtävänä. Nyt olemme varautuneet käyttämään myös viikonlopun neuvotteluihin”, PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo kertoo.

Esimiesten neuvotteluja jatketaan huomisaamuna. Isoon pöytään palataan perjantaina 24.1. 

Kaupan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy ensi viikon lopussa 31.1. Silloin alkaa myös nk. sopimukseton tila. PAMin hallitus on myös koolla tuolloin.

PAMin kaupan alan luottamusmiehistä ja aktiiveista koostuva sopimusalatoimikunta pitää huomenna koko päivän pituisen kokouksen. Sopimusalatoimikunnat ovat PAMin hallituksen asettamia elimiä. Ne edustavat työpaikkatason asiantuntemusta.

PAM kertoi jo tammikuun alussa, että sen tavoitteena on kaikilla sopimusaloilla selkeät palkankorotukset, elämiseen riittävien työtuntien takaaminen sekä kiky-sopimuksen määrittelemien talkootöiden lopettamien. Sen lisäksi kaikille sopimusaloille on omia niiden työntekijöille tärkeitä tavoitteita.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat