Uutinen - 25.01.2018 klo 12.15
Työehtosopimusneuvottelut

Kaupan alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat

Kaupan alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat edelleen. Kuva: Lassi Kaaria

Kaupan alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat edelleen. Kuva: Lassi Kaaria

PAM neuvottelee parhaillaan kaupan alan työntekijöitä koskettavasta työehtosopimuksesta. Sopimuksessa sovitaan alan vähimmäistyöehdoista kuten palkoista ja työajoista. Kaupan alan työehtosopimus on yleissitova ja se koskettaa kaikkia alalla työskenteleviä työntekijöitä ja työnantajia.

Kaupan alaa koskettavan työehtosopimuksen osalta PAMin ja työnantajapuolen neuvottelijat tapasivat edellisen kerran viime viikon perjantaina. Tuolloin neuvotteluissa jatkettiin työehtosopimukseen liittyviä tekstitavoitteiden käsittelyä. Tänään työ jatkui.

"Jatkoimme tekstitavoitteiden läpikäymistä. Rahasta ei ole vielä ole neuvotteluissa puhuttu mitään", PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo.

Käynnissä olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tavoitteena saada aikaiseksi yhteisymmärrys kokonaisuudesta, josta muodostuu työehtosopimus. Kaupan alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat PAM ja työnantajia edustava Kaupan Liitto.

Molemmat neuvotteluosapuolet ovat tehneet omia taustatöitään myös tapaamisten välillä.

"Neuvotteluja tukevat taustatyöryhmät ovat kokoontuneet tiiviisti neuvottelujen välillä. Huomenna perjantaina neuvotteluja jatketaan jälleen", Selin kertoo.

PAMissa on käynnissä kiireiset ajat. Useat PAMin neuvottelemat työehtosopimukset ovat katkolla tammikuun lopusta alkaen. Tämä tarkoittaa, että jos ratkaisuun uudesta työehtosopimuksesta ei päästä siihen mennessä, kun työehtosopimuksen voimassaoloaika päättyy, alkaa niin kutsuttu sopimukseton tila.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat