Uutinen - 07.02.2018 klo 15.50
Työehtosopimusneuvottelut

Kaupan alan neuvottelut tiivistyivät keskiviikkona

Työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään 7.2. PAMin suurimmalla toimialalla, kaupan alalla.

Työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään 7.2. PAMin suurimmalla toimialalla, kaupan alalla.

Työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tänään 7.2. tiiviissä tunnelmissa PAMin suurimmalla toimialalla, kaupan alalla. Neuvotteluosapuolina ovat PAM ja Kaupan liitto.

Keskiviikkona jatkettiin eilisen pohjalta ja tavoitteena oli löytää sopu kaupan alan työntekijöiden ja vähittäiskaupan esimiesten työehdoista.

”Tänään neuvoteltiin vielä monesta eri asiasta. Palkankorotuksesta sopiminen jää seuraavalle tapaamiselle, joka on ajoitettu sunnuntaille 11.2.”, kertoo Ann Selin, PAMin puheenjohtaja.

Selinin mukaan tunnelma neuvotteluissa tiivistyi, ja pyrkimys on päästä ratkaisuun sunnuntaina. Kaupan sopimusalatoimikunta kokoontuu tiistaina 13.2. arvioimaan neuvottelutilannetta.

Kaupan alojen työehtosopimuksia sovelletaan muun muassa vähittäis- ja tukkukauppojen työntekijöihin sekä kaupan alan esimiehiin. Alan sopimuksen piirissä työskentelee noin 250 000 työntekijää.

Helmikuun alusta kaupan alalla siirryttiin ns. sopimuksettomaan tilaan, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi. Vanhan sopimuksen ehtoja noudatetaan kuitenkin työpaikoilla niin kauan kunnes uusi sopimus astuu voimaan. 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat