Uutinen - 24.01.2018 klo 17.41
Työehtosopimusneuvottelut

Kansallisteatterin työehtosopimusneuvottelut jatkuivat

Suomen kansallisteatterin yrityskohtaista työehtosopimusta koskevia tes-neuvotteluja jatkettiin keskiviikkona 24.1. Neuvotteluissa tarkasteltiin osapuolten viime viikolla antamia tekstitavoitteita.

PAM käy parhaillaan neuvotteluja uudesta yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta, joka koskettaa Suomen Kansallisteatterin teknisen henkilökunnan työn tekemisen minimiehtoja.Teknistä henkilökuntaa ovat muun muassa lipunmyyjät, keittiö- ja toimistyöntekijät sekä näyttämötyöntekijät. Näyttelijöitä varten PAM ei sovi työ- ja palkkaehtoja, vaan sopimusneuvottelut koskevat nimenomaan vain Kansallisteatterin teknistä henkilökuntaa.

"Viime viikolla käynnistyneet työehtosopimusneuvottelut ovat edenneet hyvässä ja rakentavassa hengessä. Sekä me, että työnantajaliitto Suomen Teatterit ry ovat tuoneet esille neuvotteluissa omia tavoitteitaan uudeksi työehtosopimukseksi. Seuraavan kerran neuvottelut jatkuvat ensi viikon maanantaina 29.1.", kertoo PAMin sopimusasiantuntija Tarja Pajuniemi.

Kansallisteatterin työehtosopimusta neuvotellaan kolmen järjestön edustajien kesken. Neuvotteluissa mukana ovat työntekijäpuolelta PAM ja Teatteri- ja Mediatyöntekijöiden liitto Teme ja työnantajaa edustaa työnantajaliitto Suomen Teatterit ry.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat