Uutinen - 01.02.2018 klo 16.26

Kansallisteatterin neuvottelut etenevät hyvin, jatkuvat ensi viikolla

Suomen kansallisteatterin teknisiä koskevasta uudesta työehtosopimuksesta neuvoteltiin jälleen torstaina. Ratkaisu on lähellä, mutta osapuolet odottavat nyt valtion työntekijöiden neuvottelujen etenemistä.

Suomen kansallisteatterin yrityskohtaista työehtosopimusta koskevia tes-neuvotteluja jatkettiin jälleen maanantaina 29.1. PAMin sopimusasiantuntijan Tarja Pajuniemen mukaan neuvottelut etenivät jälleen hyvin ja hyvässä hengessä.

Ratkaisu on hänen arvionsa mukaan jo melko lähellä, mutta pientä viilausta vielä tarvitaan. Osapuolet jäävät nyt odottamaan valtion työntekijöitä koskevien työehtosopimusneuvottelujen etenemistä. Siksi seuraava tapaaminen on sovittu tällä tietoa ensi viikon loppupuolelle, perjantaille 9.2., jolloin seuraavan kerran ratkaisua voitaisiin hakea.

Kyse on yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta, joka koskettaa Suomen Kansallisteatterin teknisen henkilökunnan työn tekemisen minimiehtoja. Teknistä henkilökuntaa ovat muun muassa lipunmyyjät, keittiö- ja toimistotyöntekijät sekä näyttämötyöntekijät. Neuvotteluissa ovat mukana työntekijäpuolelta PAM ja Teatteri- ja Mediatyöntekijöiden liitto Teme, työnantajaa taas edustaa työnantajaliitto Suomen Teatterit ry.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat