Uutinen - 31.01.2018 klo 17.04
Työehtosopimusneuvottelut

Kansallisoopperan teknisten työehdoista neuvoteltiin, ensi viikolla jatketaan

Neuvottelut Suomen Kansallisoopperan teknisten pienryhmien sekä teknisten esimiesten ja mestarien työehdoista jatkuivat keskiviikkona. Vielä ei päästy ratkaisuun,vaan ensi viikolla palataan vielä pöytään.

Neuvotteluja Suomen Kansallisoopperan teknisten pienryhmien sekä teknisten esimiesten ja mestarien työehdoista käytiin taas keskiviikkona 31.1. PAMin ja työnantajaliitto PALTAn välillä. Ratkaisuun ei vielä päästy, vaan neuvotteluja päätettiin jatkaa ensi viikon tiistaina 6.2.

"Yritetään löytää ratkaisun avaimia", tiivistää PAMin sopimusasiantuntija Tarja Pajuniemi

Helmikuun alusta alalla siirrytään ns. sopimuksettomaan tilaan, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyy. Vanhan sopimuksen ehtoja noudatetaan kuitenkin työssä niin kauan kunnes uusi sopimus astuu voimaan. Tällainen tilanne tulee eteen tes-neuvotteluissa melko usein. Jos neuvottelut jostain syystä jumiutuisivat, sopimuksettoman tilan aikana myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

Suomen Kansallisoopperan työehtosopimusta ja siinä sovittuja työn tekemisen ehtoja sovelletaan sopimuksen syntymisen jälkeen oopperassa teknisten pienryhmien työntekijöihin ja esimiehiin sekä mestareihin. Pienryhmien työntekijöitä työskentelee muun muassa valo- ja äänitysoperaattoreina, maskeeraajina, kampaajina, vahtimestareina ja näytäntöjärjestäjinä.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat