Uutinen - 09.02.2018 klo 10.45
Työehtosopimusneuvottelut

Jokainen desimaali pitää neuvotella pöydässä – mitään ei ole annettu valmiiksi

PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo videohaastattelussa, että tilanne sopimusneuvotteluissa on hankala. Erityisesti kiinteistöpalvelualan neuvottelut eivät ole edenneet luottamuspulan vuoksi. Selinin mukaan on mahdollista, että työtaistelutoimenpiteistä on päätettävä.

Palvelualojen ammattiliitto PAMissa jatkuvat neuvottelut yli 400 000 palkansaajan työehdoista. Sopimukseton tila on jatkunut yli viikon, ja työehtosopimuksissa ei ole vielä saavutettu neuvottelutuloksia.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo videohaastattelussa, että työehtosopimusneuvotteluissa on koettu monenlaisia käänteitä, ja tunnelma alkaa tiivistyä, kun puhe rahasta on aloitettu osassa neuvottelupöytiä.

Hän toteaa, että nyt kun sopimukseton tila on alkanut ja takaraja ylitetty, ylimääräinen kiire häviää.

"Tällä hetkellä tehdään rauhassa ratkaisuja, jotka tunnetaan ja tiedetään vaikutuksiltaan", hän toteaa videolla.

Selin myöntää, että sopimusneuvottelut ovat olleet hankalat, eikä ratkaisujen aikaansaaminen ole yksinkertaista. Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden neuvottelupöydässä keskustelua palkkaratkaisusta on käyty paljon.   

"Moni ajattelee, että työnantajien koordinoima, kuuluisa 1,6 prosenttia olisi automaattisesti tulossa kaikille. Mikään ei ole annettuna valmiiksi, jokainen desimaali pitää neuvotella pöydässä", Selin kertoo.

Selin toteaa, että ratkaisuhakuisuutta löytyy edelleen esimerkiksi kaupan puolella.

"Nyt, kun varsinkin on päästy puhumaan rahasta, niin fiilikset välillä jo kiristyykin. Se on normaalia", Selin kertoo neuvottelutunnelmista.

Kiinteistöpalvelualan sopimusneuvottelut hankalat

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelut eivät ole edelleenkään edenneet. Selin kertoo, että luottamus, jota neuvotteluosapuolten väliin tarvittaisiin ratkaisujen löytämiseksi, ei ole palautunut.

"Tämä on todella surullista. Tilanne on hankala. Tämä on oman urani merkillisin hetki. Se on normaalia, että väännetään ja ollaan eri mieltä asioita, mutta koko hommassa on piirteitä, jotka eivät ole tavanomaisia", Selin kertoo videolla.

PAMin hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseensa lauantaina 10.2. arvioimaan kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.

"Voi olla, että joudumme tekemään työtaisteluista päätöksiä. Tosin tilanne voi muuttua nopeastikin", Selin kertoo.


Katso videohaastattelu:

 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat