Artikkeli - 04.09.2015 klo 11.13

Johtoryhmä: Niina Koivuniemi

Työntekijöiden selkänahasta jyystetään paksuja siivuja, jos hallitus saa pitää päänsä. Rikkaiden #palkkavero voisi hyvin nousta.

Hallituksen leikkaukset, joista se kertoi yhteiskuntasopimuksen kaatumisen jälkeen, ovat luokatonta riistoa!

Karsea viikko 35:

Maanantaina syyllistettiin keskusjärjestöt, varsinkin SAK, että nyt alkaa paukkua leikkauksia, koska ette suostuneet 5 prosentin työyksikkökustannusten ”laskuhyppyyn”. Menoja leikataan noin miljardi euroa.

Tiistaina hallitus ilmoitti avaavansa kaikki kaupat ja parturikampaamot 24/7.

Keskiviikkona valtioneuvoston tiedotteessa kerrottiin työministeri Lindströmin avaavan vuosiloma- ja työsopimuslait leikkauksia varten.

Torstaina saatiin kuulla koeaikojen pidentämisen olevan helpoin temppu parantaa yritysten kilpailukykyä. Määräaikaisia sopimuksiakin saa alkaa tehdä ilman perustetta jopa vuodeksi.

Perjantaina luinkin sitten muun muassa siitä, miten hallitus rokottaa kaikista köyhimpiä: työllisyysmäärärahoista vähennetään 50 miljoonaa. Vähennys kohdistuu palkkatukeen, työvoimakoulutukseen, valmennuksiin sekä työkokeiluihin.

WTF? En viitsi kirjoittaa kaikkea sitä, mitä tästä hallituksen linjasta ajattelen. Sipilän, Soinin ja Stubbin hallitus pistää työläiset kunnolla kyykkyyn. Ihan näin kylmää kyytiä en olisi osannut arvata tulevaksi saman tien.

Mistä rahaa pitäisi minun mielestäni sitten nyhtää, jos ei työntekijöiltä voi?

Hallitusohjelman mukaan kenenkään palkkaverotus ei kiristy. Miksi ei? Mielestäni nyt jos koskaan hyvätuloiset voisivat maksaa jopa yli 50 prosentin veroa. Verotuksen kiristämisellä saataisiin tulonjakoa pienemmäksi eikä tarvitsisi kaiken aikaa olla heikomman kukkarolla.

Harmaan talouden osalta budjettiesitys on aika niukka. Johtuisikohan se siitä, että hallituksessa on oikeistoenemmistö, joka ei pidä harmaan talouden torjuntaa kovin tärkeänä tulonlähteenä?

Summa summarum: Meidän on tiivistettävä joukkojamme. Tehtävää on paljon, jos aiomme pärjätä liittokierroksilla. Ensi syksynä ja alkuvuonna 2017 neuvottelemme pamilaisille aloille työehtosopimukset.

Patista työkaverisi liittoon, meillä on töitä edessä ja paljon!

 

 

Teksti: Niina Koivuniemi, järjestöjohtaja

 

Uusimmat

Suosituimmat