Uutinen - 28.09.2016 klo 11.41

Jätskitikuista asiaa Restelissä

Resteliläisiä kannustetaan myymään esimerkiksi sipsejä ja jäätelopuikkoja. Kuva: iStockphoto

Resteliläisiä kannustetaan myymään esimerkiksi sipsejä ja jäätelopuikkoja. Kuva: iStockphoto

Restelin työntekijät jopa itse ostavat RAMP -tuotelistan "kioskikamaa", jotta henkilökohtainen tulos näyttäisi paremmalta, selviää Pam-lehden saamista yhteydenotoista.

Restelin keväällä aloittamat myyntiä ja työn organisointia tehostavat hankkeet esiteltiin Hymytreenit haltuun -jutussa (Pam-lehti 9/16). Samassa yhteydessä pyydettiin lukijoiden kokemuksia RAMPista (Restelin Aktiivinen Myynti ja Palvelu) sekä WOWista (Ways of Working). Saadun palautteen perusteella uudet hankkeet nostattavat pintaan muutakin kuin hymyjä: kiirettä, stressiä ja epäonnistumisen tunnetta.

RAMPissa työntekijät valitsevat päivittäin RAMP-tuotteiksi määriteltyjen listalta muutaman tuotteen, joita he aktiivisesti myyvät tietyn euromäärän edestä.

Pam-lehden kuulemissa tapauksissa työntekijät eivät sinänsä vastusta myymistä. He kokevat tekevänsä parhaansa, mutta se ei vain riitä. Yleinen mielipide on myös, että RAMP-listan tuotteita ei yksinkertaisesti ole aina helppo myydä vastaanotossa eikä varsinkaan kaikissa vuoroissa. Ne ovat liiaksi ”kioskikamaa”, kuten sipsejä ja jäätelopuikkoja. Äärimmillään työntekijä päivän päätteeksi ostaa itse RAMP-tuotteita saadakseen edes jotain myytyä.

Vastaanottovirkailijoita harmittaa, että vain RAMP-tuotteiden myynti lasketaan. Vaikka päivän tai viikon aikana olisi myynyt muita tuotteita menestyksekkäästi, sitä ei noteerata RAMPin tuloksia arvioitaessa. Palautetta antaneiden työntekijöiden työpaikoilla kukaan ei välttämättä saa päivän tavoitetta kokoon.

Ohjeistuksen mukaan tavoitteissa epäonnistuminen johtaa ennen pitkää Restelissä käytössä olevaan seuraamusmenettelyyn, jossa edetään vakavan keskustelun ja huomautuksen kautta kohti varoitusta. Pam-lehdelle kokemuksistaan kertoneet työntekijät eivät tiedä kenenkään kuitenkaan joutuneen seuraamusmenettelyyn.

Lisää aiheesta Pam-lehdessä 11/2016, joka ilmestyy 30.9.

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat