Uutinen - 04.06.2014 klo 12.34

Jaana Ylitalo UNI Europan kiinteistöpalvelusektorin puheenjohtajaksi

PAMin 1. varapuheenjohtaja Jaana Ylitalo on valittu UNI Europa Property Services -sektorin puheenjohtajaksi. Ylitalo valittiin tehtävään eilen tiistaina Liverpoolissa. Hänen luottamustehtävänsä alkoi välittömästi ja kestää neljä vuotta.

PAMin eurooppalainen kattojärjestö UNI Europa edustaa yksityisten palvelualojen työntekijöitä. Järjestön Property Services -sektoriin kuuluvat kiinteistö-, siivous- ja vartiointialan työntekijät.

- Eurooppa-tasolla työvoiman määrä kasvaa koko ajan näillä sektoreilla. Siksi nyt on tehtävä erityisen paljon työtä niin alojen työehtojen kuin lainsäädännön eteen. Huomio tulee kiinnittää etenkin elämiseen riittävään palkkaan ja työsuojelu- ja työturvallisuusasioihin, Ylitalo korostaa.

UNI Europa pyrkii edistämään muun muassa alan työntekijöiden palkkoja ja työehtoja. Myös EU-lainsäädäntöön vaikuttaminen on tärkeä osa sen työtä. Ylitalo korostaa eurooppalaisen yhteistyön tärkeyttä työntekijöiden oikeuksien edistämisessä.

- Eurooppalaisella yhteistyöllä saadaan laajemmin asioita aikaan, se ei ole pelkkä menoerä. Kiinteistö- ja turvallisuusalan työntekijöiden oikeuksiin ja palkkatasoon on kiinnitettävä huomiota koko EU-tasolla. Esimerkiksi hankintadirektiivillä on iso vaikutus yksityiseen sektoriin, Ylitalo kuvaa.

UNI Europan kiinteistöpalvelusektorin kaksipäiväinen konferenssi päättyy tänään keskiviikkona.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat