Uutinen - 16.11.2016 klo 18.09

ISS:n turvallisuuspalveluille uusi omistaja

ISS Security vaihtoi omistajaa. Kuva: iStockphoto

ISS Security vaihtoi omistajaa. Kuva: iStockphoto

ISS myy turvallisuuspalvelunsa sijoitusyhtiö Interalle. Pääluottamusmies pitää tärkeänä, että työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä.

ISS Palvelut on tehnyt sopimuksen vartiointialan palveluita tarjoavan tytäryhtiönsä ISS Securityn myymisestä sijoitusyhtiö Intera Partnersille. ISS kertoi yrityskaupasta keskiviikkona. Työntekijöiden kannalta kyseessä on liikkeenluovutus, joka toteutunee vielä tämän vuoden aikana.

– Kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen, mutta miltä tulevaisuus pidemmälle eteenpäin näyttää, sitä en vielä tiedä, kuvailee ISS Securityn pääluottamusmies Marko Kauko.

– Tärkeintä on, että työntekijöiden työpaikat säilyvät ja työt jatkuvat nyt normaalisti, hän jatkaa.

ISS Palvelut ja Intera ovat sopineet, että myyty yhtiö on "ISS Palveluiden pääyhteistyökumppani turvallisuuspalveluiden toimittamisessa", ISS:n tiedotteessa kerrotaan. ISS on monipalveluyhtiö ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta useampia kiinteistö- ja toimitilapalveluita sisältävän paketin ostamiseen (ns.kokonaispalveluratkaisu), ja näihin voivat kuulua myös turvallisuuspalvelut. Vastaava toimintamalli on jo käytössä Tanskassa ja Norjassa, joissa ISS myi turvapalvelunsa jo aiemmin. Yhtiö sanoo nyt Suomessakin keskittyvänsä entistä vahvemmin siivouspalveluiden, kiinteistön ylläpitopalveluiden, ruokailupalveluiden ja muiden tukipalveluiden kehittämiseen.

– Kauppa mahdollistaa meille investoinnin kehitysohjelmiin ja sitä kautta orgaanisen kasvun sekä kasvun myös yritysostojen kautta, ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa sanoi tiedotteessa.

Viime vuoden syksyllä ISS Palvelut muutti turvallisuuspalvelunsa takaisin erilliseksi tytäryhtiöksi, joka on kokonaan ISS Palveluiden omistuksessa. Tuolloin yhtiö kutsui muutosta tekniseksi.

Täydennetty pääluottamusmiehen kommenteilla klo 18.24. Korjattu 4. kappaleen ensimmäistä lausetta 17.11. klo 9.47.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat