Uutinen - 08.02.2018 klo 12.27

ISS:n siivoojat suuttuivat – Työnantajien aikeet kohtuuttomia

Kotkassa työpaikkansa ovesta ulos käveli ja työvuoronsa kesken jätti 11 siivoojaa.

Kotkassa työpaikkansa ovesta ulos käveli ja työvuoronsa kesken jätti 11 siivoojaa.

ISS Palveluiden siivoojat, jotka työskentelevät Vaasan Oy:n leipomossa, keskeyttivät työnsä ja marssivat ulos työpaikaltaan puolustaakseen työehtojaan Kotkassa. Mielenilmauksen taustalla on PAMin ja Kiinteistötyönantajien työehtosopimusneuvottelut, joiden puitteissa työnantajat ovat esittäneet leikkauksia työntekijöiden työehtoihin.

Työpaikkansa ovesta ulos käveli puolen päivän maissa, ja työvuoronsa kesken jätti 11 siivoojaa, jotka työskentelevät kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisissa töissä.

Työntekijät palaavat töihin pääluottamusmies Lea Ikosen mukaan huomenna aamulla. Ulosmarssi vaikutukset ulottuvat laajasti leipomoon, koska siivoustyö jää tekemättä.

"ISSiläisillä työntekijöillä oli vahva yhteinen tahto vaudittaa työehtosopimusneuvottelujen kulkua ja kertoa, että työnantajien yritys heikentää työehtoja ei meille käy. Tärkeää olisi päästä aidosti neuvottelemaan työehdoista työnantajien kanssa", Ikonen kertoo mielenilmauksen syistä.

ISS Palveluiden työntekijät ovat huolissaan työnantajien esittämistä tavoitteista työehtosopimukseen, jotka toteutuessaan huonontaa työntekijöiden työsuhteen turvaa merkittävästi.

"Heikennysyritykset ja leikkausesitykset esimerkiksi maksettaviin lisiin ovat kohtuuttoman kovia. Lisillä on toimeentuloon iso merkitys. Jos sunnuntaista tulee normaali työpäivä, niin se heikentää työntekijöiden asemaa merkittäväsi", Ikonen toteaa.

"Alan palkkataso ei tälläkään hetkellä ole mairitteleva. Matalat palkat eivät edistä pätevien  ja motivoituneen työväen saamista alalle. Siksi palkanalennus rapauttaisi koko alaa tuntuvasti", Ikonen pohtii.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat