Artikkeli - 30.01.2018 klo 11.11
Luottamushenkilö

Ison Omenan Citymarketin luottamusmies Ehtram Kaderimanesh: Tasa-arvoa työpaikoille

Ehtram Kaderimanesh oli kymmenvuotias, kun hänen perheensä muutti Suomeen. Kuva: Heli Sorjonen

Ehtram Kaderimanesh oli kymmenvuotias, kun hänen perheensä muutti Suomeen. Kuva: Heli Sorjonen

Espoon Ison Omenan Citymarketin tuore luottamusmies Ehtram Kaderimanesh toivoo, että muualta muuttaneita kohdeltaisiin samoin kuin muitakin työntekijöitä. Tes-neuvotteluista hän toivoisi parannusta palkkoihin ja taukoihin.

Luottamus. Kun edellinen luottamusmies lähti, meillä ei ollut ilmiselviä ehdokkaita uudeksi. En ollut koskaan aiemmin ajatellut asiaa, mutta työkaveri ehdotti, että sopisin hommaan. Tuli sellainen fiilis, että kaverit luottivat minuun ja näkivät minussa jotakin. Tuntui myös hyvältä, kun moni tuli onnittelemaan valinnasta – jopa kauppias ja tavaratalonjohtaja.

Koulutus. Tykkäsin todella paljon uusille luottamusmiehille tarkoitetusta PAMin koulutuksesta. Siellä oli kiinnostavaa ja ryhmätöissäkin oppi paljon uutta. Sain esimerkiksi välineitä uusien jäsenten hankintaan, mitä haluaisinkin tehdä.

Tauot. Nyt käynnissä olevissa kaupan alan työehtosopimusneuvotteluissa palkankorotukset ovat tietenkin tärkeä kysymys. Toinen asia, joka puhuttaa täällä työpaikalla, ovat kahvitauot. Ne ovat niin lyhyitä, ettei tahdo ehtiä esimerkiksi syömään. Ja kuuden tunnin työpäivässä on kaksi kahvitaukoa, muttei pidempää lounastaukoa.

Tasa-arvo. Toivoisin, että työpaikoilla ja työyhteisöissä kaikkia, myös muualla kuin Suomessa syntyneitä, kohdeltaisiin tasavertaisesti. Kaikkia samalla tavalla.

Puntit. Paras yhteinen harrastus poikaystävän kanssa on ehdottomasti kuntosalilla käyminen. Onneksi monilla kuntosaleilla on lapsiparkki, niin voimme käydä yhdessä liikkumassa töiden jälkeen, vaikka perheeseemme kuuluu kaksi lasta.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat