Uutinen - 21.11.2018 klo 12.46
Yhteistoiminta

Ikea aloittaa maailmanlaajuiset vähennykset, Suomessa 33 työpaikkaa uhattuna

Kuva: Ikea

Kuva: Ikea

Huonekalujätti Ikea on ilmoittanut yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta siirtäessään painopistettään digitaaliseen suuntaan. Suomessa neuvottelut voivat johtaa enimmillään 33 työntekijän vähennykseen.

Digitaalisiin palveluihin, verkkokauppaan ja citymyymälöihin panostava Ikea arvioi, että uudistuminen saattaa johtaa enimmillään 7500 työntekijän irtisanomiseen maailmanlaajuisesti seuraavan kahden vuoden aikana.

Vaikutukset ulottuvat myös Suomeen siten, että nyt käynnistyvät neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 33 työntekijän irtisanomiseen. Yt-neuvottelut koskevat täällä noin 50 työntekijää. Suomen Ikean pääluottamusmies Marcus Krogell kertoo, että yt-kutsu tuli yllätyksenä henkilöstön edustajille.

"Suomessa yhteistoimintaneuvottelut keskittyvät Espooseen. Yt:t kohdistuvat tukitoimiin, ei myymälähenkilökuntaan ", Krogell kertoo.

"Organisaatiomuutokset tullaan tekemään kahden vuoden aikana. Se on pitkä prosessi", Krogell sanoo.

Suomessa yt-neuvottelut kohdistuvat Espoon palvelutoimiston logistiikkaan, henkilöstöhallintoon ja kiinteistöosastoon ja yksiköiden henkilöstöosastoihin. Yhtiön mukaan tarkoitus on poistaa organisaation päällekkäisyyksiä ja uudistaa työskentelytapoja. Myös jo olemassa olevia tavarataloja uudistetaan, jotta asiakkaat tavoitetaan paremmin kaikkialla Suomessa.

Suomen Ikean maajohtaja Timo Hulmi kertoo, että digitalisoitumisen ja kaupungistumisen lisäksi taustalla on huonekalukabisneksen voimakas muuttuminen. Huonekalujen verkko-ostaminen on vahvassa kasvussa. Yhtiön tiedotteen mukaan Ikean asiakkaiden verkko-ostokset ovat lähes kolminkertaistuneet viimeisten viiden vuoden aikana.

Hulmin mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa, mutta uusia syntyy digitaaliseen ketjuun.
"Haluamme luoda työpaikkoja asiakkaan kohtaamiseen."

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat