Uutinen - 06.02.2018 klo 10.45
Työehtosopimusneuvottelut

Huvi-, teema ja elämyspuistojen neuvotteluja jatkettiin

Huvi-, teema-, ja elämyspuistoja koskeva työehtosopimus on yleissitova ja sen piirissä on noin 800 työntekijää.

Huvi-, teema-, ja elämyspuistoja koskeva työehtosopimus on yleissitova ja sen piirissä on noin 800 työntekijää.

PAMin ja työnantajien MaRan neuvottelijat jatkoivat tiistaina 6.2. neuvotteluja huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimuksesta. Tänään käytiin läpi osapuolten neuvottelutavoitteita.

”Keskustelu ja neuvottelut ovat edenneet rakentavassa hengessä”, kertoo PAMin sopimusasiantuntija Markku Björn.

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimusta koskevissa neuvottelutapaamisissa sovittiin seuraavasta tapaamisesta, joka on perjantaina 16.2.2018.

"Huvipuistoalan sopimusalatoimikunta tapaa seuraavan kerran tiistaina 13.2.2018, ja siellä käydään neuvottelutilannetta läpi", Björn lisää.

PAM neuvottelee työnantajaliiton Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n kanssa. Huvi-, teema-, ja elämyspuistoja koskeva työehtosopimus on yleissitova ja sen piirissä on noin 800 työntekijää.

Helmikuun alusta alalla siirryttiin ns. sopimuksettomaan tilaan, kun edellinen työehtosopimuskausi päättyi. Vanhan sopimuksen ehtoja noudatetaan kuitenkin työpaikoilla niin kauan kunnes uusi sopimus astuu voimaan. Näin käy tes-neuvotteluissa melko usein. Jos neuvottelut jostain syystä jumiutuisivat, sopimuksettoman tilan aikana myös työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat