Artikkeli - 27.08.2018 klo 13.00
Työelämä

Hupimestarit kannustavat avoimuuteen ja rohkeuteen

Ida Kettunen ja Kerttu-Liina Oksanen tietävät, että Linnanmäellä kaikki työntekijät moikkaavat toisiaan. Kuva: Eeva Anundi.

Ida Kettunen ja Kerttu-Liina Oksanen tietävät, että Linnanmäellä kaikki työntekijät moikkaavat toisiaan. Kuva: Eeva Anundi.

Tänä kesänä aloittanut hupimestari Kerttu-Liina Oksanen ja viidettä kesää Linnanmäellä työskentelevä laitepalvelujen esimies Ida Kettunen kertovat, mitä uusi ja kokenut työntekijä voivat oppia toisiltaan.

Mitä uudet työntekijät tuovat työyhteisöönne?

Kettunen: Mun mielestä he tuovat mukanaan paljon uusia näkökulmia. He, jotka ovat täällä ensimmäistä kautta, saattavat huomata, että joku asia voisikin olla toisin.

Oksanen: Aina kun tulee uusia ihmisiä taloon, niin samalla tulee myös uusia persoonia. Ja he tuovat tietenkin innokkuutta – tämä voi olla monelle niitä ihan ensimmäisiä työpaikkoja.

Miten kuvailisitte työyhteisöänne Linnanmäellä?

Kettunen: Tiimissämme on aloittanut paljon uusia työntekijöitä, jotka ovat saaneet kokeneemmilta työntekijöiltä tukea ja tsemppausta siinä, miten asioita hoidetaan. Musta me toimitaan hirveän hyvin yhteen yli osastorajojen. On sellainen olo, että ollaan kaikki yhtä ja samaa.

Oksanen: Mä voin yhtyä tuohon aika paljon, eli kun aloitin nyt ekaa kesää täällä, niin on tullut todella vastaanottavainen olo niin työkavereiden kuin Lintsinkin puolelta. Sen huomaa myös taukotiloilla, että kaikki juttelee keskenään, kuka nyt vain sattuu istumaan pöytään.

Kettunen: Ei ole sellaista tilannetta tullut vastaan, missä ei saisi apua tai kannustusta työkavereilta.

"Ei ole sellaista tilannetta tullut vastaan, missä ei saisi apua tai kannustusta työkavereilta."

Mistä yhteisöllisyys työntekijöiden välillä syntyy?

Kettunen: Avoimuudesta, täällä työntekijöitä kuunnellaan paljon ja asiat kehittyvät parempaan suuntaan, kun otetaan avoimesti palautetta vastaan. Mitä sulle Kerttu-Liina tulee mieleen?

Oksanen: Hymyily! Ja jos on jotain hankalia tapauksia, niin heti voi soittaa esimiehen paikalle, koskaan ei tarvitse jäädä yksin tilanteiden kanssa. Kaikkia, keillä on työvaatteet päällä, voi nykäistä hihasta.

Kettunen: Ja onhan tämä tosi iloinen työympäristö.

Huvipuistotyö oli Ida Kettusen lapsuudenhaave, joka toteutui viisi vuotta sitten. Kuva: Eeva Anundi

Mitä olette oppineet kokeneemmilta työntekijöiltä?

Oksanen: Tässä työssä oppii joka päivä jotain. Konkreettinen juttu, minkä olen oppinut, on esimerkiksi se, mikä on hyvä tapa kertoa pelin säännöt asiakkaille.

Kettunen: Olen oppinut mistä saa apua, jos tarvitsen omaan työhöni sellaista muista yksiköistä. Myös Excelin käyttö on ollut mulle uusi juttu, ja oikeastaan kaikki, mitä mun työssä tarvitaan, on tullut muilta.

Mikä on mielestänne keskeistä uusien ja kokeneiden työntekijöiden yhteistyössä?

Oksanen: Avoimuus, kärsivällisyys ja ymmärrys, puolin ja toisin. Että uutena työntekijänä ymmärtäisi, että mä en voi osata kaikkea ihan heti naps. Ja taas joku, joka on ollut pidempään töissä, ajattelisi että ”kun mä osaan tän, niin voin auttaa”.

Kettunen: Mä komppaan kyllä nyt täysin, tosiaan se avoimuus on tärkeää, mutta myös rohkeus. Jos tarvitsee apua, ilmoittaa sen vain, niin auttavia käsiä on monta ojossa.

Oksanen: Niin ja toisaalta jos on ollut pidempään töissä, niin uskaltaa myös rohkeasti neuvoa toista. Että ei pelkää, että astuisi toisen varpaille.

Kerttu-Liina Oksanen on saanut kokeneemmilta työkavereilta arvokkaita vinkkejä pelien juontamiseen. Kuva: Eeva Anundi

PAMin työntekijät olivat tavattavissa Linnanmäellä kesäkuussa. Mitä mieltä olitte tapahtumasta? Miksi on tärkeää kuulua PAMiin?

Oksanen: Mä koen niin, että jos tarvitsen milloinkaan apua, niin PAMin jäsenenä voi vain kävellä toimistolle kysymään. Ihan vaikka jos ei ymmärrä työehtosopimusta, niin siellä on ihmisiä, jotka ymmärtävät niitä ja lakipykäliä.

Kettunen: Mun jäsenyyden taustalla on se, että vanhempani kannustivat siihen. Heitä tulee kuunneltua aika paljon.

Oksanen: PAMin työntekijöitä oli kiva tavata tuon päivän aikana ja jutella kaikesta, työstä ja muustakin. Jos ei omalla tauolla halunnut käydä, niin soitolla esimiehelle oli mahdollista saada joku paikkaamaan työpäivän aikana. Se oli tosi kiva tilaisuus!

3 vinkkiä uusille ja kokeneille työntekijöille

Kerttu-Liinan vinkit ­kokeneille työntekijöille:

1. Ole avoin uusille persoonille.

2. Ota uudet työntekijät mukaan ­tapahtumiin ja tilanteisiin.

3. Muista olla ­kärsivällinen.

Idan vinkit uusille ­työntekijöille:

1. Tuo havaintosi ja ideasi rohkeasti esille.

2. Kuuntele ja ole avoin uusille toiminta­tavoille.

3. Säilytä reipas asenne ja innokkuus.


 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat