Uutinen - 24.04.2020 klo 13.53
Tapahtuma

Huolestuttaako rahapula? Pelottaako vuokranmaksukyky? – Katso livelähetys maanantaina 27.4. kello 15

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Koronaepidemia vaikuttaa monen pamilaisen henkilökohtaiseen talouteen. PAMin omassa livelähetyksessä asiantuntijat vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja neuvovat, mitä kautta apua voi lähteä hakemaan, kun rahat ovat tiukalla.

Toimeentuloon ja maksukykyyn liittyvät vaikeudet ovat läsnä monessa kotitaloudessa, kun lomautusten vuoksi palvelualojen työntekijöiden tulot ovat vähentyneet. Samaa aikaan kuitenkin laskut ja velat pitäisi pystyä hoitamaan ja rahojen pitäisi riittää vielä ruokaan ja lääkkeisiin.

Palvelualojen ammattiliitto PAM järjestää maanantaina 27.4. livelähetyksen, jossa annetaan vinkkejä rahaongelmien selättämiseen ja neuvotaan, mitä tehdä tilanteessa, kun rahat eivät riitä vuokraan.  

Livelähetystä voit seurata tästä

Suorassa lähetyksessä kysymyksiin ovat vastaamassa PAMin sosiaalipoliittinen asiantuntija Egezona Klloqi-Bublaku, kehittämispäällikkö Minna Markkanen Takuusäätiöstä ja kuluttajaekonomisti Paula Pessi Kuluttajaliitosta.

Livelähetyksessä keskitytään tällä kertaa koronan kotitalouksille aiheuttamiin taloudellisiin uusiin tilanteisiin, rahaongelmiin ja niistä selviämiseen. Kysymyksiä voi esittää myös siitä, kuinka toimia peruuntuneiden matkojen tai jo maksettujen, mutta peruuntuneiden tapahtumalippujen kanssa. Neuvoja saa myös siihen, mitä kautta apua saa asumiskulujen kattamiseen tai mistä toimeentulotukea voi hakea.

Tällä kertaa järjestettävässä livelähetyksessä emme käy läpi kysymyksiä, jotka koskevat esimerkiksi työttömyysturvan hakemista lomautustilanteessa tai työsuhdekysymyksiä. Huomaathan, että niistä aiheista jo aiemmin järjestetyt livelähetykset löytyvät PAMin Youtube -kanavalta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat