Uutinen - 23.11.2017 klo 15.11
Työehtosopimusneuvottelut

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualoja koskeva sovittelu alkaa 28. marraskuuta

Valtakunnansovittelija saa pian jälleen vieraita. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Valtakunnansovittelija saa pian jälleen vieraita. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Valtakunnansovittelija Minna Helle on kutsunut PAMin ja työnantajaliitto MaRan sovitteluun. Syynä on työnantajapuolen eilen keskiviikkona julistama työsulku.

Hiihtokeskuksia ja ohjelmapalveluyrityksiä koskeva työsulku pakottaa työehtosopimusneuvottelujen osapuolet, PAMin sekä Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan, sovittelemaan kiistaansa kolmannen osapuolen johdolla. Valtakunnansovittelija Minna Helle kutsui tänään osapuolet neuvotteluun toimistoonsa 28.11.

Tilanteeseen päädyttiin, kun MaRa keskiviikkona 22.11. julisti joulukuun yksittäisille päiville työsulun, joka koskee yhteensä 27 yrityksen pamilaisia työntekijöitä. Viikkoa aiemmin MaRa oli katkaissut työehtosopimusneuvottelut. PAM olisi ollut halukas jatkamaan vasta vähän aikaa käynnissä olleita neuvotteluja.

"Olisin toivonut, että olisimme pystyneet neuvottelemaan rakentavassa ja liittokohtaisten neuvottelujen hengessä, jossa lähtökohtana ovat alan tarpeet ja taloudellinen tilanne", PAMin puheenjohtaja Ann Selin totesi liiton eilisessä tiedotteessa.

PAMin hallitus käsittelee asiaa myös ensi tiistaina, jolloin sovittelu alkaa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat