Uutinen - 02.01.2020 klo 15.26
Työlainsäädäntö

Hämeenlinnalaiselle ravintolayrittäjälle sakkorangaistus palkattoman harjoittelun teettämisestä

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Hämeenlinnan käräjäoikeus tuomitsi ravintolayrittäjän 40 päiväsakkoon kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Hämeenlinnassa toimiva ravintoloitsija oli ottanut turvapaikanhakijana Suomessa olleen työntekijän elokuussa 2016 palkattomaan harjoitteluun. Osapuolten välillä oli solmittu kaksi erillistä harjoittelusopimusta, joista toisessa oli allekirjoittajana myös vastaanottokeskuksen edustaja. Harjoittelusopimukset olivat kestoltaan yhteensä noin kolme kuukautta. Sen jälkeen osapuolet olivat solmineet työsopimuksen, joka jatkui tammikuun 2017 loppuun saakka.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa 5.12.2019, jossa se katsoi, että työntekijälle ei ollut maksettu harjoittelujen ajalta lainkaan palkkaa, vaikka niin olisi pitänyt tehdä. Työnantaja oli tarjonnut työntekijälle työpaikka-ateriat ja bussikortin.

Käräjäoikeus katsoi, että työnantaja oli asettanut työntekijän huomattavan epäedulliseen asemaan palkanmaksun osalta kansallisen alkuperän tai kansalaisuuden johdosta. Lisäksi työnantaja oli käyttänyt hyväkseen työntekijän taloudellista ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä Suomen työlainsäädännöstä ja työntekijän oikeuksista. Oikeus katsoi työnantajan näin syyllistyneen rikoslaissa kiellettyyn kiskonnantapaiseen työsyrjintään.

Käräjäoikeus totesi, että työehtosopimuksen palkanmaksua koskevista säännöksistä ei ole sallittua poiketa työntekijän vahingoksi. Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana, ettei työnantaja olisi sitä tiennyt. Käräjäoikeus katsoi myös, ettei asiassa ollut merkitystä sillä, oliko vastaanottokeskuksen edustajan harjoittelusopimuksen allekirjoittaessaan katsottava hyväksyneen työharjoittelun ilman palkkaa.

PAMin lakimies Suvi Vilches pitää tärkeänä, että laittomiin palkattomiin harjoitteluihin puututaan.

"Tämänkaltaista palkatonta harjoittelua ei tule koskaan hyväksyä. Lain mukaan työnantaja ja työntekijä eivät koskaan voi sopia keskenään palkattomasta harjoittelusta. Jos kyse on opetuksellisesta harjoittelusta, niin virallisen oppilaitoksen tai TE-toimiston tulee olla siinä aina mukana", Vilches sanoo.

Työntekijä, ole tarkkana!

Palkattomia työharjoitteluja tarjotaan niin muualta Suomeen töihin tuleville kuin suomalaisille nuorille ja työttömille.

Jos sinulle tarjotaan työharjoittelupaikkaa, muistathan tarkistaa harjoittelusi lainmukaisuuden. Jos näyttää siltä, että työnantaja teettää normaaleja työtehtäviä harjoittelun varjolla, sinulla on oikeus saada palkkaa jo tehdystä työstä.

SAK:n maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta auttaa Suomeen töihin tulijoita, jotka eivät kuulu suomalaisiin ammattiliittoihin. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15. Puhelinnumero on 0800 414 004. Sähköpostiosoite on workinfinland@sak.fi.

Mikäli työpaikallasi toimii palkattomia harjoittelijoita ilman tarvittavia sopimuksia, on näistä hyvä olla yhteydessä liittoon tai paikalliseen AVI:n työsuojeluun.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat