Uutinen - 23.10.2018 klo 10.02
Yhteistoiminta

HalpaHalli laajensi aukioloja sunnuntaipäiville – aloitti yt-neuvottelut vasta jälkikäteen

HalpaHallin kotikaupunki on Kokkola. Kuva: PAMin arkisto/Päivi Karjalainen

HalpaHallin kotikaupunki on Kokkola. Kuva: PAMin arkisto/Päivi Karjalainen

Moni HalpaHallin työntekijä sai lukea lehdestä, että tavarataloketju pitää marraskuun puolivälistä asti liikkeensä auki myös sunnuntaisin. Neuvotteluja työaikojen muutoksista ei käyty työntekijöiden kanssa ennen kuin PAM nosti asian esille.

Puhelimet alkoivat piristä PAMissa maanantaina sen jälkeen, kun etenkin Pohjanmaalla toimiva HalpaHalli-ketju tiedotti  pitävänsä liikkeensä auki myös sunnuntaisin marraskuun 18. päivästä alkaen. Moni työntekijä ja jopa luottamusmiehet nimittäin lukivat muutoksista lehdestä tai kuulivat asiasta välikäsien kautta.

PAMin Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueen aluepäällikkö Marja Salmivuori ihmettelee HalpaHallin tapaa hoitaa asia, sillä näin merkittävä työaikojen muutos olisi hänen mukaansa selvästi yhteistoimintalain mukaan asia, josta pitäisi neuvotella työntekijäpuolen kanssa. Näin ei HalpaHallissa ole luottamushenkilöiden mukaan tehty.

"Tässä on hyvä esimerkki siitä, miksi suomalainen työelämä on paljon jäljessä esimerkiksi Ruotsia, jossa yhteistoimintaa osataan käyttää työvälineenä. Yhteistoiminnassa neuvottelun pitäisi olla normaali tapa toimia, eikä vain väline irtisanottaessa henkilökuntaa. Yhteistoiminnan oikeanlainen käyttö, jossa henkilöstö aidosti pystyy olemaan mukana ja vaikuttamaan, lisää työhyvinvointia yrityksissä. Se taas lisää muun muassa tuottavuutta."

Sen jälkeen kun PAM nosti asian esille, HalpaHalli päätti, että yt-neuvottelut sittenkin käydään.

HalpaHalli-ketju oli tähän saakka kaupan alalla poikkeus, sillä se oli pitänyt liikkeensä aina kiinni sunnuntaisin. Yhtiön tiedotteen mukaan sen hallitus päätti nyt kuitenkin aukiolojen laajentamisesta asiakkaiden käyttäytymisen muutosten vuoksi. Ketjulla on lähes 40 liikettä ja noin 1500 työntekijää.

29.10. klo 9.10. otsikkoa muutettu ja lisätty tieto, että yt-neuvottelut käydään sittenkin.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat