Uutinen - 19.10.2018 klo 11.00
Työelämä

Globaalissa kannanotossa vaaditaan Teleperfomancea kunnioittamaan työntekijöiden oikeuksia

Alan ammattiliitot ovat onnistuneet saamaan aikaan muun muassa Dominikaanisessa tasavallassa sopimuksen, joka on mahdollistanut yrityksen työntekijöiden järjestäytymisen. Kuva: UNI Global Union.

Alan ammattiliitot ovat onnistuneet saamaan aikaan muun muassa Dominikaanisessa tasavallassa sopimuksen, joka on mahdollistanut yrityksen työntekijöiden järjestäytymisen. Kuva: UNI Global Union.

Ammattiliitot, PAM mukaan lukien, osoittavat tänään tukensa Teleperformancen eri maiden asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialan työntekijöille. Kannanotolla halutaan varmistaa, että Teleperformance, joka on maailman suurin yhteyskeskusyritys, kunnioittaa globaalissa toiminnassaan ihmisoikeuksia ja työntekijöiden oikeuksia.

”Yritys ei ole halunnut allekirjoittaa globaalia sopimusta UNI -järjestön kanssa ihmisoikeusrikkomusten välttämiseksi työpaikoillaan ympäri maailmaa. Kannanotto on näin keino, jolla ammattiliitot voivat tuoda esille epäkohdat, ja saada sopimus tehtyä”, kertoo PAMin sopimusasiantuntija Ulla Moilanen.

Teleperformance, joka on maailmanlaajuisesti merkittävä työnantaja telemarkkinointialalla, toimii 76 maassa ja työllistää yli 280 000 työntekijää.

Useissa toimintamaissa yritysten työntekijöiden ei ole annettu vapaasti järjestäytyä.

”Järjestäytyminen on tärkeä oikeus kaikille työntekijöille, riippumatta siitä missä maassa työskentelee”, sanoo Moilanen.

Meksikossa, Filippiineillä, Kolumbiassa ja Yhdysvalloissa yrityksen työntekijät ovat ilmaisseet huolensa siitä, ettei työpaikan ongelmia, kuten esimerkiksi pakollista ylityötä, palkatonta työtä tai seksuaalista häirintää uskalleta nostaa esille.

Aiemmin alan ammattiliitot ovat onnistuneet saamaan aikaan muun muassa Dominikaanisessa tasavallassa sopimuksen, joka on mahdollistanut yrityksen työntekijöiden järjestäytymisen. Se ei kuitenkaan ratkaise Teleperformancen työpaikoissa systemaattisesti esiintyviä ongelmia kehittyvissä maissa. Pohjoismaissa ei taas ole ilmennyt vastaavia epäkohtia.

Kannanotossa vaaditaan Teleperformancelta toimenpiteitä kansainvälisten ihmisoikeuksia koskevien ILO-, OECD- ja YK-standardien noudattamiseksi sekä anotaan Ranskan hallitusta valvomaan due diligence (asianmukainen huolellisuus) -lain noudattamista. Ranskan uuden due diligence -lain mukaan yrityksen on julkaistava suunnitelma ihmisoikeusrikkomusten riskien tunnistamiseksi yrityksen globaalissa toiminnassa ja ryhdyttävä aktiivisesti toimeen näiden riskien välttämiseksi. Näin ei ole toimittu Teleperformancen kohdalla.

Lue kannanotto täältä. Seuraa keskustelua sosiaalisessa mediassa merkillä #WeAreTeleperformance.

 

 

Teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Uusimmat

Suosituimmat