Uutinen - 14.02.2019 klo 10.45
Työehdot

Foodoran läheteille pitkään odotetut taukotilat

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Taukotiloja ei olisi palautettu ilman aktiivista kampanjointia, pyörälähetti sanoo.

Ruokalähettipalvelu Foodora on päättänyt avata työntekijöilleen taukotilat  Helsingissä. Foodora päätti luopua taukotiloista pääkaupungissa syksyllä 2017, ja myöhemmin se luopui myös Tampereen-taukotilastaan.

Joukko Foodoran työntekijöitä on kampanjoinut  aktiivisesti taukotilojen takaisin saamisen sekä palkkioiden korottamisen puolesta. Foodora laski lähettiensä takuutuntipalkkoja syyskuussa 2018, ja samalla myös autolähettien kilometrikorvauksista ja parkkieduista luovuttiin.

”Olemme varmoja, ettemme olisi saaneet taukotiloja ilman aktiivista kampanjointia,” Foodoran senior rider captain ja Justice4couriers -kampanjan jäsen Henri Siira sanoo.

Siira kertoo, että Foodora neuvotteli lähettiensä kanssa siitä, millaisten taukotilojen pitäisi olla, ja taukotilat avataan tänään torstaina 14.2.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Foodora on tullut tässä asiassa lähettejään vastaan. Me toivomme, että taukotilat avataan myös muissa kaupungeissa ja että muutkin tärkeät kysymykset, kuten vakuutusten, sairaslomien ja työehtojen puute, ratkaistaan”, sanotaan lähettien oikeuksia penäävän Justice4couriers -kampanjan tiedotteessa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat