Uutinen - 09.07.2019 klo 11.00
Koulutus

EWC-koulutusta tarjolla pamilaisille elokuussa

EWC on järjestely, jolla monikansallisten yritysten työnantaja ja työntekijöiden edustajat voivat yhdessä käsitellä yritykselle ja työntekijöille tärkeitä asioita. Kuva: GetttyImages.

EWC on järjestely, jolla monikansallisten yritysten työnantaja ja työntekijöiden edustajat voivat yhdessä käsitellä yritykselle ja työntekijöille tärkeitä asioita. Kuva: GetttyImages.

Kansainvälisisissä yrityksissä toimivilla pamilaisilla on nyt mahdollisuus tutustua EWC-toiminnan perusteisiin kahden päivän kurssilla 20.–21.8.2019. Hae mukaan viimeistään 23.7.

Työskenteletkö kansainvälisessä yrityksessä ja haluatko vaikuttaa työntekijöiden asioihin? Elokuussa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan EWC-toiminnan perusteisiin.

Kurssilla käsitellään muuan muassa EWC:n perustamista, edustajien valintaa yritysneuvostoon ja osallistujat pääsevät yritysvierailulle.

Mikä EWC?

  • Eurooppalainen yritysneuvosto (EWC) tulee perustaa, jos konsernilla on yli tuhat työntekijää EU-alueella ja lisäksi vähintään 150 työntekijää kahdessa EU- tai Eta-maassa.
  • EWC:tä voisi kuvailla työntekijöiden elimenä. Yritysneuvosto koostuu henkilöstön edustajista, jotka on valittu kaikista niistä EU/ETA-maista, joissa yrityksellä on työntekijöitä.
  • EWC-edustajilla on samankaltaiset oikeudet ja velvollisuudet kuin luottamusmiehillä ja työsuojeluvaltuutetuilla kunkin maan lain mukaan.
  • Toiminta perustuu EWC-sopimukseen, jota tehdään sen maan lain mukaan, jossa yrityksellä on pääkonttori. Sopimuksessa sovitaan yhteisistä pelisäännöistä.

Yrityksiä, joissa on eurooppalainen yritysneuvosto, ovat esimerkiksi Fazer Amica, G4S, H&M, Scandic Hotels, IKEA, ISS, KappAhl, Lindex, Securitas, ja kansainväliseen Sodexo-konserniin kuuluva Sodexo Oy.

Sodexo Oy oli ensimmäisiä Suomessa toimivia palvelualojen yrityksiä, jossa aloitettiin Eurooppalaisen yritysneuvoston toiminta, ja se on tuottanut tulosta: muun muassa työntekijöiden turvallisuus on parantunut ja heidän työvaatteitaan on kehitetty eri maiden olosuhteisiin sopiviksi. 

EWC-toiminnan perusteet -kurssi on tarkoitettu eurooppalaisesta yritysneuvostotoiminnasta kiinnostuneille henkilöstön edustajille ja toimintaa aloitteleville PAMin jäsenille.

Varmista paikkasi kurssilla viimeistään 23.7.2019. Kurssille haetaan PAMin kurssikalenterin kautta.
Kurssipaikka on PAMin keskustoimisto Helsingissä.

Lue lisää Eurooppalaisesta yritysneuvostosta (EWC).

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat