Uutinen - 07.05.2020 klo 15.30
EU

Eurooppa-päivää vietetään lauantaina 9.5. virtuaalisesti

Eurooppalaisen yhteistyön merkitys on korostunut koronapandemian myötä. Osallistu monipuoliseen ohjelmaan somessa ja kuuntele podcasteja.

Eurooppa-päivää vietetään lauantaina 9. toukokuuta. Koska koronavirustoimenpiteet rajoittavat julkisia tapahtumia tänä vuonna, Eurooppa-päivää juhlitaan poikkeuksellisesti etänä. Luvassa on paljon ohjelmaa erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

Tässä muutama vinkki Eurooppa-päivän viettoon: 

Kuuntele Podcasteja
Eurooppa-päivän erikoistuotantokausi käsittelee koronaviruksen vaikutuksia unionin toimintaan ja Suomen 25-vuotista taivalta EU:ssa. Euroopan suunta -podcastien jaksoissa keskustellaan muun muassa EU:n rajapolitiikasta ja vapaasta liikkuvuudesta, siitä miten ylikansalliset demokratiat voivat kehittää omaa sopeutumiskykyään uusiin poikkeustilanteisiin sekä siitä, miten monivuotista rahoituskehystä on kehitettävä vastaamaan muuttunutta maailmaa.

Vieraina on mm. komissaari Urpilainen, MEPit Sirpa Pietikäinen, Heidi Hautala, Miapetra Kumpula-Natri sekä kansanedustajat Satu Hassi, Ville Kaunisto ja Eveliina Heinäluoma sekä joukko tutkijoita ja asiantuntijoita. Voit kuunnella jaksot muun muassa Uuden Suomen verkkosivuilta ja kaikilta tunnetuilta podcast-alustoilta, kuten Spotifysta.

Osallistu Eurooppanuorten haasteeseen sosiaalisessa mediassa
Kerro somessa, että #oleneurooppalainen. Lisää postaukseesi kolme asiaa, miksi tykkäät Euroopasta tai miksi Eurooppa on juuri sinulle tärkeä, ja haasta kolme kaveriasi tekemään sama! Muista tagata postaukseen @eurooppanuoret. Kampanja on käynnissä 4.-9.5. ajan. Lisätietoja täältä

Klikkaa mukaan Eurooppa-päivän tapahtumaan Facebookissa
Tapahtumaan voit osallistua täällä. Tapahtuma kokoaa yhteen Eurooppalainen Suomi ry:n, Eurooppanuorten, Euroopan parlamentin, Euroopan komission ja Eurooppatiedotuksen tapahtumat juhlapäivänä. 

EU:n pyrkimykset talouden ja työllisyyden turvaamiseksi koronakriisissä 

Eurooppalaisen yhteistyön merkitys on entisestään korostunut maiden rajat ylittävän koronavirusepidemian vuoksi. EU-tasolla on viime kuukausina pyritty lieventämään pandemian aiheuttamia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia monin eri keinoin.

EU on muun muassa pyrkinyt lisäämään jäsenmaiden taloudellista liikkumavaraa, varmistamaan jäsenmaiden lainansaannin ja investoinnit ja siten myös turvaamaan työpaikkoja. Komissiolta on tullut huhtikuussa myös etenemissuunnitelma koronaan liittyvien rajoitustoimien hallituksi purkamiseksi. Lisäksi parlamentti on vaatinut erityisen EU:n korona-solidaarisuusrahaston perustamista. Rahastolla tuettaisiin jäsenmaiden terveydenhuoltoja kriisin aikana sekä terveydenhoitoinvestointeja kriisin jälkeen. Lue lisää toimenpiteistä täältä

PAM osallistuu aktiivisesti palvelualojen työntekijöiden etujen ajamiseen Euroopan tasolla yhdessä mm. UNI Europan, EFFATin ja FinUnionsin kanssa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat