Uutinen - 07.07.2020 klo 10.45
Työttömyyskassa

Ensimmäisten hakemusten määrä pysynyt ennallaan – ansiopäivärahahakemuksia käsitellään tiiviisti

Kuva: GettyImages.

Kuva: GettyImages.

Viime viikolla työttömyyskassaan tuli 1 455 uutta ansiopäivärahahakemusta, käsiteltiin yli 1 574. Työjonoissa on edelleen runsaasti hakemuksia, jonka takia käsittelyajat ovat edelleen pitkät.

Kesä-heinäkuun vaihteessa työttömyyskassaan saapui paljon sovitellun päivärahan hakemuksia. Tämä on tavallista kuunvaihteessa ja aiheuttaa aina lievän piikin käsittelytilastoihin. 

Viime viikon aikana työttömyyskassaan tuli 1 455 ensimmäistä hakemusta. Se on 291 hakemusta enemmän kuin viime viikolla, mutta vähemmän kun aiempina viikkoina kesäkuussa. Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäistä kertaa tai yli 6 kuukauden tauon jälkeen. 

Viikon aikana työttömyyskassassa käsiteltiin 1 574 ensimmäistä hakemusta. Tällä hetkellä käsittelyssä ovat ensimmäiset hakemukset, jotka ovat saapuneet 12.5, mutta tilanne muuttuu päivittäin. 

Kassan palvelulinjoille tuli 1 020 puhelua, joista 798 puheluun pystyttiin vastaamaan. Vastausprosentti oli 78,24.

Julkaisemme Palvelualojen työttömyyskassan hakemus- ja käsittelymäärät viikoittain. Seuraa hakemusten käsittelytilannetta täältä.
 

Kysyttävää päivärahan hakemisesta?

Päivärahaa hakevien kannattaa ensisijaisesti etsiä tietoa työttömyyskassan sivuilta ja tarkistaa omaa hakemusta koskevat tiedot kassan verkkopalvelusta. Ajankohtaiset tiedot hakemusten käsittelytilanteesta työttömyyskassassa löydät tältä sivulta.
 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat