Artikkeli - 13.06.2018 klo 09.15
Esimies

Empatiaa, esimerkkejä ja katse eteenpäin – liikenneaseman esimies haluaa luoda hyvinvointia johtamisella

Anu Raiso näyttää omalla työllään esimerkkiä muille. Kuva: Rami Marjamäki

Anu Raiso näyttää omalla työllään esimerkkiä muille. Kuva: Rami Marjamäki

Restel liikenneasemien palveluksessa työskentelevä lähiesimies Anu Raiso näkee, että johtajuudella on ratkaiseva rooli hyvän työilmapiirin luomisessa. Ilmapiiri taas näkyy tuloksessa.

Kangasalan Shell Ruutanassa työskelentevä Anu Raiso nauttii työstään esimiehenä. Hän näkee roolinsa ennen kaikkea tiiminsä kannustajana, innostajana ja ymmärtäjänä, jolla on suuri merkitys työyhteisön hyvinvointiin. Pyysimme Raisoa listaamaan 5 hänelle tärkeintä asiaa esimiestyössä.

1. Empatiakyky. Erilaisia persoonia ja työntekijöitä täytyy lähestyä eri tavoin. Työsuunnittelussa tarvitaan arjen ymmärrystä ja tilannetajua, jotta osataan ottaa huomioon myös ne työntekijöiden hyvät ja huonot päivät – joita kaikilla on joskus.

2. Muutos. Työn tekemisen tavat, teknologia ja tuotteet muuttuvat koko ajan, joten muutosten keskellä minulla on tärkeä rooli tiimin eteenpäin kannustamisessa. Uutta ei voi tulla tilalle, jos vanhaa tai huonoa käytäntöä ole haudattu. Myös itselläni on siinä vielä oppimista.

3. Esimerkillä johtaminen. Hyvän esimerkin näyttäminen on tärkeää, sillä jokaisella on vastuu omien työtehtävien suorittamisesta. Vastuunottaminen on myös keskeistä sekä työn laadun, sujuvuuden että työntekijöiden hyvinvoinnin kannalta. Kun huolehditaan, että työpaikalla voidaan hyvin, se lisää tuottavuuttakin.

4. Rentoutuminen. Työni tasapainoksi vietän paljon aikaa luonnossa ja lastenlasten kanssa ilman aikataulua ja kelloa. Tai otan päiväunet. Esimiestyöstä saatu organisointikyky on hyödyllinen myös vapaa-ajalla, saa lastenlapsetkin ruotuun!

5. Itsensä kehittäminen. Olin pitkään ajatellut jääväni kuusikymppisenä eläkkeelle, mutta PAMin lähiesimiestyön ammattitutkintoon tähtäävä kurssi on herättänyt minut ajattelemaan, että minullahan on vielä paljon annettavaa. En taidakaan pitää 60-vuotisjuhlia, vaan valmistujaisjuhlat!

Anu Raiso on mukana PAMin ja Markkinointi-instituutin yhteistyössä järjestämässä lähiesimiestyön koulutuksessa, joka on tuonut hänelle uusia näkökulmia johtamiseen yli 20 vuoden työkokemuksen rinnalle. Kaipaisitko sinä lisäkoulutusta tai haluaisitko oppia uusia esimiestaitoja? Seuraa PAMin kurssitarjontaa ja ilmoittaudu mukaan!

 

 

Teksti: Minna Raitapuro

 

Uusimmat

Suosituimmat