Artikkeli - 10.10.2018 klo 08.30
Koulutus

Ehdokaskoulutus antaa eväitä liittokokousvaaleihin

Airi Palosaari korostaa, että jo omien työtoverien aktivoiminen vie pitkälle liittovaalikampanjassa. Kuva: Jaakko Lukumaa

Airi Palosaari korostaa, että jo omien työtoverien aktivoiminen vie pitkälle liittovaalikampanjassa. Kuva: Jaakko Lukumaa

PAMin toinen liittokokous järjestetään Helsingissä ensi kesäkuussa. Ennen sitä tärkein etappi ovat liittokokousvaalit, joiden ehdokasasettelu ja -koulutukset ovat nyt käynnissä.

Ennakkoilmoittautuminen liittokokousvaaliehdokkaaksi alkoi lokakuun alussa ja jatkuu vuoden loppuun saakka. PAMin koulutuspäällikkö Airi Palosaari kertoo, että jokaiselle ehdokkaaksi ilmoittautuvalle tarjotaan mahdollisuus kouluttautua.

Ilmoittaudu ehdokaskoulutukseen! 

Tule mukaan koulutukselliseen työpajaan, josta saat infopaketin liittokokouksesta ja ehdokkuudesta, kuulet muiden ajatuksia ja kokemuksia liittokokousehdokkuudesta sekä pääset pohtimaan, miten voisit päästä PAMin liittokokousedustajaksi kesäkuussa 2019. 

Ilmoittaudu ehdokaskoulutukseen tästä.

Voit päättää ehdolle lähtemistä koulutuksen jälkeen.

Lisätietoa liittokokouksesta, -vaaleista ja ehdolle asettumisesta löydät osoitteesta pam.fi/liittokokous.

Ota sivu seurantaan ja tiedät kaiken ensimmäisten joukossa!

”Liittokokousvaalit ovat esillä koko syksyn ajan kaikissa liiton tilaisuuksissa. Tavoitteenamme on lisätä ymmärrystä liittokokouksen merkityksestä PAMin tulevaisuudelle ja sitä kautta saada koko jäsenistö kiinnostumaan vaikuttamisesta ehdokkaana ja äänestäjänä”, tiivistää Palosaari.

Syksyn mittaan järjestetään eri puolella Suomea ehdokastyöpajoja, joiden tavoitteena on avata ehdokkaille sitä, miksi liittokokousvaalit järjestetään ja mistä asioista liittokokouksessa päätetään.

Lisäksi työpajoissa koulutetaan vaalikampanjointiin ja pohditaan sitä, millä keinoilla liittokokousvaaleissa kerätään mahdollisimman paljon ääniä. Koulutuksia tullaan järjestämään myös verkossa Skypen avulla niille, jotka eivät pysty osallistumaan alueellisiin työpajoihin.

Onnistunut koulutus rohkaisee jäseniä lähtemään sankoin joukoin ehdokkaaksi. Airi Palosaari kertoo odottavansa innokkaana sitä, millaisia kampanjoita ehdokkaat lähtevät työpaikoilla ja alueilla tekemään. Hän lähettääkin rohkaisevat terveiset kaikille ehdokkuutta pohtiville.

”Usein riittää, että innostaa oman työpaikkansa pamilaiset äänestämään liittokokousvaaleissa. Ehdokastyö ei vaadi ihmetemppuja. Kiinnostus työpaikan ja liiton asioita kohtaan sekä niistä puhuminen työkavereiden kanssa vievät pitkälle. Ehdokaskoulutuksesta saa eväät näihin kohtaamisiin.”

 

 

Teksti: Miia Järvi

 

Uusimmat

Suosituimmat