Uutinen - 20.03.2018 klo 14.57

Callcentereiden työntekijät varpaillaan - yli 130 henkilöä vaati parempia työehtoja ulosmarssien voimalla

Vakka-Suomen Puhelin Oy:n työntekijät marssivat tänään ulos työpisteiltään Turussa ja Uudessakaupungissa.

Vakka-Suomen Puhelin Oy:n työntekijät marssivat tänään ulos työpisteiltään Turussa ja Uudessakaupungissa.

Ulosmarssit jatkuivat tänään Turussa, Uudessakaupungissa ja Helsingissä. Vaatimus elämiseen riittävästä palkasta on yhteinen työntekijöiden keskuudessa ympäri Suomea.

Puhelin- ja yhteyskeskuspalvelualan työehtosopimusneuvotteluiden jumiutunut tilanne aiheuttaa alan työntekijöissä levottomuutta. Ala on ollut pitkään ilman työehtosopimusta, eikä uutta sopimusta ole vielä saatu aikaiseksi neuvotteluista huolimatta.

Helsingin Webhelpin työntekijät osoittivat mieltään jo eilen. Tänään 35 henkilön työporukka lähti uudelleen ulos puolen päivän aikaan viideksitoista minuutiksi.

”Nyt ollaan sillä fiiliksellä, että tämä tes-asia on saatava hoidettua. Esimerkiksi kaikki paikallisesti sovittavat asiat ovat hankaloituneet, kun voimassaolevaa työehtosopimusta ei ole olemassa”, kertoo Webhelpin luottamusmies Tommi Vilppula.

Vakka-Suomen Puhelin Oy:n Turun toimipisteen 60 ja Uudenkaupungin toimipisteen 40 työntekijää lopettivat työnsä ja marssivat ulos osoittamaan mieltään ulos kello 14.00 kymmeneksi minuutiksi.

”Mielenilmaukseen osallistuminen koettiin tärkeäksi. Kyseessä on jokaista meitä koskettava asia ja palkankorotukset. Alan taulukkopalkat ovat mitä ovat. Päätoimisen, 1-2 vuotta alalla työskentelevän tuntipalkka on alle 10 euroa. Siitä tässä on nyt kyse, palkkaan lisäystä ollaan yrittämässä saada aikaiseksi”, kertoo luottamusmies Arja Liikaluoma.

Molempien yritysten luottamusmiehet kokevat, että jos alalle saavutettaisiin paremmat palkat, myös työntekijöiden jaksaminen ja alan vetovoiman paranisivat.

”Alan työnantajat ihmettelevät, miksi on vaikeaa löytää työntekijöitä ja, miten työntekijät sitoutettaisiin paremmin. Yhtälö on päivän selvä. Näillä palkoilla se ei onnistu. Jos palkkaus olisi parempi, niin myös tekijöitä löytyisi”, arvelee Liikaluoma.

”Meillä on henkisesti raskas ja vaativa työ. Henkilöstöpula vaivaa koko ajan ja palkkaus vaikuttaa myös siihen, kuinka helppoa rekrytointi työnantajalle on”, toteaa Vilppula.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat