Artikkeli - 14.11.2018 klo 10.25
Luottamusmies

Auttamisen palo ajaa nuorta luottamusmiestä eteenpäin

Emma Haapasaari haluaa korostaa vaikuttamista miettiville nuorille, että politiikka on paljon muutakin kuin keski-ikäisiä miehiä harmaissa puvuissa. Kuva: Päivi Karjalainen.

Emma Haapasaari haluaa korostaa vaikuttamista miettiville nuorille, että politiikka on paljon muutakin kuin keski-ikäisiä miehiä harmaissa puvuissa. Kuva: Päivi Karjalainen.

27-vuotias Emma Haapasaari edustaa vajaata 600:aa Dressmannin työntekijää noin 80 liikkeessä 
ympäri Suomea. Vaikuttajana ja luottamusmiehenä hän on nuori. Haapasaari ei anna ikäänsä 
kohdistuvien ennakkoluulojen kuitenkaan hidastaa vauhtia.

”Täytyy sanoa, että kun vaikuttamistyölle antaa pikkusormen, niin se vie koko käden”, nauraa kokkolalainen Emma Haapasaari, vaateketju Dressmannin tuore pääluottamusmies. Luottamustehtävän lisäksi hän on mukana kuntapolitiikassa. Kipinä vaikuttamiseen on lähtenyt kotoa, jossa on aina oltu poliittisesti aktiivisia ja politiikkaa on puhuttu joulupöydässäkin.

Haapasaari kertoo miettineensä luottamustehtävään lähtöä pitkään.

”Juttelin erään PAMin aluetoimiston työntekijän kanssa, ja hän kannusti minua luottamusmiesvaaleihin. Niinpä ajattelin, että no minähän otan ja lähden.”

Hän tuli valituksi varapääluottamusmieheksi. Kun pääluottamusmies jäi äitiyslomalle lokakuun puolivälissä, tuli Haapasaaren vuoro. Hän myöntää, että vauhti hieman huimaa, vaikka hän ehti kokeilla pääluottamusmiehenä oloa jo viime kesänä, kun tuurasi kesälomia.

Ennakkoluulojakin on kohdattu – tosin enemmän kuntapolitiikassa.

”Olen nuori nainen ja myönnän, että joskus saan taistella uskottavuuden kanssa. Nuoruuden draivi ja into eivät tarkoita, että olisin naiivi tai tyhmä. Tunnustan myös, että vanhempien työntekijöiden ja vaikuttajien tietotaito on kullanarvoista.”

Pääluottamusmiehenä Haapasaari ajattelee etunsa olevan, että hän tuntee maailman, jossa Dressmannin pääosin nuoret myyjät elävät. Haapasaari tietää, että moni taistelee työtuntien riittävyyden ja toimeentulon kanssa.

Haapasaari aikoo kiertää myymälöitä ja kohdata työntekijöitä. Motiivina luottamustehtävään lähtemiseen oli palo auttaa muita ja kiinnostus ihmisiin.
”Päätehtäväni on varmistaa, että kaikilla firmassa on hyvä olla. Hyvinvoiva työntekijä kun on myös firman tuottavuuden kannalta parempi.”

Haapasaari kokee saavansa tehtäväänsä PAMista hyvää tukea.

”Soitan sitten aluetoimistoon tai keskustoimistolle, aina tuntuu siltä, että puhelimen päässä on joku, joka todella sydämestään haluaa auttaa juuri minua.”

 

 

Teksti: Lotta Jokinen

 

Uusimmat

Suosituimmat