Uutinen - 31.01.2020 klo 15.17
Työehtosopimusneuvottelut

PAMin hallitus: Sopimusneuvottelujen vaikeudet johtuvat työnantajien koordinaatiosta

Kaupan alan ja kiinteistöpalvelualan työehtosopimukset päättyvät tänään perjantaina 31.1. PAMin hallitus keskusteli tänään neuvottelutilanteesta.

”Meidän tavoitteenamme oli saada sopimusratkaisut tammikuun aikana, mutta työnantajat eivät ole halunneet neuvotella muun muassa kiky-tunneista. Neuvottelujen jatkamisesta ei ole sovittu,” kertoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

PAMin hallitus arvioi neuvottelutilannetta ja oli tilanteesta huolissaan. Hallitus näki työnantajien koordinaation vaikuttaneen siihen, ettei neuvottelut ole edenneet toivotulla tavalla. 

”EK halusi liittokohtaiset neuvottelut, mutta koordinaatiollaan ne estävät aitojen liittokohtaistenkin neuvottelut käymisen. Työnantajat ovat kärjistäneet tilanteen todella omituiseksi. Emme voi seurata tilannetta toimettomana,” toteaa Rönni-Sällinen.

PAMin hallitus päätti katkaista sekä Kaupan liitto ry:n että Kiinteistötyönantajat ry:n kanssa käytävät neuvottelut. Hallitus teki myös muita neuvottelutilanteeseen liittyviä päätöksiä, joista tiedotetaan maanantaina 3.2.
 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat