Uutinen - 13.12.2018 klo 15.30
Koulutus

Ammattiliitto tutuksi – uusi videosarja perehdyttää suomalaiseen työelämään

Voit opiskella suomen kieltä ja samalla tutustua ammattiliiton toimintaan videoiden avulla. Kuva: GettyImages.

Voit opiskella suomen kieltä ja samalla tutustua ammattiliiton toimintaan videoiden avulla. Kuva: GettyImages.

Suomea voi nyt opiskella tutustumalla työelämän pelisääntöihin tilannevideoiden avulla. PAMin uudessa videosarjassa kerrotaan ammattiliiton merkityksestä työelämässä englanniksi, arabiaksi ja dariksi/persiaksi tekstitettyinä.

PAM on yhteistyössä Suomitaskussa.eu:n kanssa tuottanut viisiosaisen videosarjan, jossa käsitellään ammattiliiton valintaa, liittoon liittymistä, liiton tarjoamia palveluita, työsopimuksen merkitystä sekä luottamusmiehen roolia. Videosarja on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka ovat joko astumassa työelämään tai ovat jo mukana työelämässä.

Suomitaskussa.eu tarjoaa maahanmuuttajille suunnatun videopohjaisen palvelun, jonka avulla maahanmuuttaja voi opiskella suomen kieltä ja kulttuuria silloin kun hänelle sopii. Noin puolet videopalvelun käyttäjistä ovat maahanmuuttajia, minkä lisäksi esimerkiksi opettajat hyödyntävät videoita suomen kielen kursseilla ja kotouttamiskoulutuksissa. Oppimisen tueksi videot on tekstitetty myös arabiaksi, dariksi/persiaksi sekä englanniksi.

”Suomea voi oppia kätevästi katsomalla videoita”

Akram Al-Hajj on yksi niistä, jotka ovat oppineet suomea videoiden avulla Suomitaskussa.eu –palvelun kautta. Hänen äidinkieli on arabia, mutta hän puhuu myös englantia.

”Suomen kielen sanastoni on laajentunut. Samalla olen harjoitellut ääntämistä sekä sanajärjestystä”, hän kertoo.

Parasta hänen mukaan on se, että videoita voi seurata missä vaan ja milloin vaan ilmaiseksi.
”Itse opiskelen kotona vapaa-aikanani tai viikonloppuna, mutta myös bussissa tai junassa. Se on todella kätevää”, Akram sanoo.

”Työelämään pääsy on todella tärkeä osa kotouttamista. Maahanmuuttajat haluavat töihin ja he etsivät töitä Suomessa. Siksi on hyvä, että videoissa kerrotaan työelämän pelisäännöistä ja siitä, mikä on ammattiliiton rooli”, hän lisää.

”Suositellen ehdottomasti palvelua myös muille maahanmuuttajataustaisille, koska sanasto kehittyy ja samalla oppii myös lisää tapakulttuurista Suomessa”.
 

Tutustu lisää alla oleviin videoihin, joissa on englanninkielinen tekstitys tai käy Suomitaskussa.
 

Ammattiliton valinta

Miten liityn ammattiliittoon

Mitä palveluja ammattilitto tarjoaa

Työsopimus ja työehtosopimus

Jos työpaikalla kohtaa ongelmia, ota luottamusmies avuksi

 

 

Teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Uusimmat

Suosituimmat