Tiedote - 02.11.2018 klo 15.17
Työehtosopimusneuvottelut

Vartiointialan sovittelu jatkuu tiistaina – lakon siirtäminen vaikeuttaa tilannetta

Sovittelu turvallisuusalan työehtosopimuksesta jatkuu ensi viikolla. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan esityksestä Securitas Oy:n ja Securitas Palvelut Oy:n lakko siirtyy kahdella viikolla. Palvelualojen ammattiliitto PAMissa lakon siirtäminen ei saa ymmärrystä.

”Viime viikolla, kun koko turvallisuusala oli lakossa kolme päivää, yhteiskunnallinen turvallisuus ei vaarantunut. Miksi tilanne on nyt toinen, kun kyseessä on vain yksi yritys?” ihmettelee PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Työ- ja elinkeinoministeriö siirsi valtakunnansovittelijan esityksestä Securitas Oy:n ja Securitas Palvelut Oy:n tiistaille suunniteltua lakkoa kahdella viikolla. Valtakunnansovittelijan mukaan siirrolla haetaan aikaa sovitteluun ja huolehditaan yhteiskunnallisesta turvallisuudesta.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo, että todellinen syy lakon siirtämiseen ydinvoimaloiden vartiointi.

”Meille kerrottiin, että lakkoa siirretään Securitas Oy:lle ulkoistettujen Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloiden vartioinnin takia. Meitä pyydetiin rajaamaan nämä kohteet lakon ulkopuolelle. Emme voi ymmärtää, että ydinvoimaloiden turvallisuus on riippuvainen yhdestä turvallisuusalan yrityksestä. Siksi emme nähneet syytä rajata vartijoiden oikeutta osallistua lakkoon.”

”Ilmoitimme työtaistelusta kaksi viikkoa ennen lakkopäivää. Näiden kahden viikon aikana ydinvoimaloilla olisi ollut aikaa varmistaa lakkopäivän turvallisuus. Lakon siirtäminen vaikeuttaa nyt entisestään vaikeaa vartiointialan tilannetta,” toteaa Selin.

Vartiointialan sovittelu jatkuu tiistaina 6.11. klo 10.30. PAMin julistama Securitas Oy:tä ja Securitas Palvelut Oy:tä koskeva kahden päivän lakko siirtyy kahdella viikolla, eli lakon uusi ajankohta on 20.11.2018 klo 14.00-21.11.2018 klo 24.00. Siirto ei koske muita aiemmin ilmoitettuja työtaisteluja.

5.11. tiedotteeseen korjattu lakon päivämäärät ja kellonajat. 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat