Tiedote - 05.10.2018 klo 11.26
Työehtosopimusneuvottelut

PAM odottaa vartijoiden tes-neuvottelujen edistyvän viimeistään maanantaina – ”Olemme valmiit myös vaikeampaan reittiin”

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus käsitteli tänään perjantaina 5.10. vartiointialan jumittunutta neuvottelutilannetta. PAM odottaa työnantajaliitto Paltalta vahvempaa halua päästä ratkaisuun ja edellyttää, että ratkaisevaa edistymistä tapahtuu viimeistään maanantaina 8.10.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää vartiointialan neuvottelutilannetta erittäin vaikeana. Hän ei ymmärrä, miksi neuvottelut Palvelualojen työnantajat Paltan kanssa eivät suju.

"Vartiointialan neuvottelut ovat olleet poikkeuksellisen vaikeat. Sopimuksen syntymiselle olisi kaikki edellytykset jo olemassa, mutta Palta jarruttaa ratkaisun syntymistä. En ymmärrä, mistä Paltan neuvotteluhaluttomuus johtuu", ihmettelee Selin.

Vartiointialan neuvotteluja on käyty keväästä lähtien ja edelleen näkemykset palkkaratkaisun muodosta ovat kaukana toisistaan. PAM on esittänyt useita erilaisia vaihtoehtoja, mutta työnantajalla ei ole ollut valmiutta liikkua. Uutta neuvotteluaikaa ei ole sovittu.

"Olisi kaikkien etu, että vartiointialan työehdoista sovittaisiin rauhanomaisesti yhdessä ratkaisuun pyrkien. Olemme kuitenkin valmiita myös vaikeampaan reittiin, jolleivät neuvottelut edisty viimeistään maanantaina", toteaa Selin.

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat